20 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan yeni hamle! O süre uzatıldı

Merkez Bankası'ndan yeni hamle! O süre uzatıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında da süre 2023 sonuna kadar uzatıldı.



Yabancı para kredilerin yabancı para fonlama kalemlerindeki düşüş göz önünde buludurularak dengeli bir şekilde ilerlemesini destekleyici nitelikte menkul kıymet tesisi uygulaması yapılacaktır. Türk lirası zorunlu karşılıkların altın cinsinden tesis edilmesi imkanları 23 Haziran 2023 tarihinden itibaren sonlandırılmıştır. Söz konusu düzenlemeler  Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, içeriği uygulama talimatlarıyla bankalar ve faktoring şirketleri ile paylaşılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Merkez Bankası ndan yeni hamle! O süre uzatıldı

 

MENKUL KIYMETLER NEDİR?

Menkul kıymetler, ticari amaçlarla kullanılan, belli bir değere sahip ve tasarruf sahiplerinin birbirleriyle değiş tokuş ettiği mal ve hizmetlerdir.  Menkul kıymetler, özel bir özellik taşıdığı için sermaye piyasalarında işlem görmektedir. Örnek olarak, hisse senetleri, tahvil ve bonolar, repo işlemleri ve varantlar gibi finansal araçlar menkul kıymetler olarak sınıflandırılır. Bu araçlar, belli bir miktarda parayı bir süre için bir şirkete veya kamu kurumuna 
yatıran ve bu yatırımının karşılığında bir menkul kıymet alan tasarruf sahiplerine ait olur.

 

Hepsi Burada'dan dev avantaj! Seçili çamaşır makinesine 2000 TL veriyor... 31 Aralık fiyat listesi

 Profilo'dan 2022'nin son kampanyası! Buzdolabında şok indirim... 31 Aralık fiyat listesi

Profilo'nun bu kampanyası kaçmaz! Bir fırın alana 2 ayrı indirim fırsatı! 31 Aralık fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön