18 / 05 / 2024

Hala o sorunun cevabı merak ediliyor! İşte EYT'de bilinmeyenler

Hala o sorunun cevabı merak ediliyor! İşte EYT'de bilinmeyenler

EYT kapsamına kimler giriyor? EYT'den emekli olmak isteyenler sigorta girişini eski tarihlere çekilebilir mi? İşte detaylar.



Posta Gazetesi Ekrem Sarısu'nun haberine göre: Yaş şartı nedeniyle mağdur olan EYT’lilerin sorunları 2023 yılına girerken haloldu. Milyonlarca kişinin merakla beklediği haber geldi ve mağduriyet giderildi. SGK önünde  işlemlerine bir an önce başlamak isteyen milyonlarca kişi için yasal süreç başladı. Peki akıllara takılan sorular bitti mi? EYT kapsamına kimler giriyor? detayları merak  eden hala binlerce kişi var. Haberin detayında sorularınıza cevap bulabilirisiniz.

Hala o sorunun cevabı merak ediliyor! İşte EYT de bilinmeyenler

1998’de staj sigortam var. 7 Ekim 1999’da başlayan sigortamla uzun vadeli sigorta dallarına 4456 gün primim var. 2002’de doğumum var. EYT’li olmak için, işe girişi geri tarihe çekebilir miyim? 

Maalesef staj sigortası emeklilik açısından sigorta girişinden sayılmıyor. Doğum borçlanması sigorta girişi tarihini geri almadığından, üzgünüm ama sigorta başlangıcınızı geri çekerek EYT kapsamında değerlendirilmezsiniz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön