04 / 05 / 2024

EYT'lilere bir müjdeli haber daha! İşte EYT'de kesinleşen şartlar ve maaş detayı

EYT'lilere bir müjdeli haber daha! İşte EYT'de kesinleşen şartlar ve maaş detayı

Milyonların merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemesi yarın Meclis Başkanlığı'na geliyor. EYT şartları da yapılacak basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılacak. İşte EYT'de son durum ve kesinleşen şartlar...



Milyonlarca vatandaşın büyük merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemesi yarın Meclis Başkanlığı'na getiriliyor. EYT şartları da düzenlenecek bir basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılacak.

İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da son durum ve netleşen şartlar...

EYT düzenlemesi için 5 adımlı Meclis süreci de başlamış oldu. EYT teknik çalışması yasa teklifi haline getirildi ve milletvekillerinin imzasına açıldı. İmzaların hemen ardından EYT yasası teklifi yarın Meclis Başkanlığı'na geliyor.

-8 Eylül 1999 öncesi şartları sağlayanlar emekli olacak

-EYT yaş sınırı yok

-EYT yasası 4,7 milyon vatandaşı kapsıyor

-İlk anda 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak

-Prim günü ve sigortalılık süresini tamamlayan istediği zaman emekli olabilecek.

-SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı ayrımı olmayacak

-Emekli olup çalışanlar için prim teşviki verilecek

-Emekli olup yeni sözleşme ile beraber EYT'liler çalışabilecek

-EYT'li bir vatandaşın hemen emekli olma gibi zorunluluğu yok

-İlk maaş Mart ayında alınacak

EYT düzenlemesi 5 aşamadan geçerek yasalaşacak:

-Kanun teklifi metinleri hazırlandı

-Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek

-TBMM Genel Kurulu'nda oylanacak

-Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak

-Resmi Gazete'de yayımlanacak

EYT'DE KESİNLEŞEN 3 ŞART

5 milyona yakın EYT'ye tabi vatandaş şartları tamam olduğu anda emekli olacak. Aşağıdaki şartları tamam olup sadece yaşa bekleyen EYT'li sayısı 2,25 milyonu geçti. Böylece prim günü ve sigortalık süresi tamam olmayan 2,5 milyon kişinin olduğu hesaplanıyor.

-8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişinin olması

-Prim gününün tamam olması

-Sigortalılık süresinin dolmuş olması

EMEKLİLİK ADIM ADIM GELECEK

EYT lilere bir müjdeli haber daha! İşte EYT de kesinleşen şartlar ve maaş detayı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT çalışmasını bitirerek gerekli altyapıyı oluşturdu ve taslağı milletvekillerine iletti. EYT yasa tasarısı Meclis'e geldi ve AK Parti grubunda milletvekillerinin imza aşaması tamamlandı. Taslak Meclis Başkanlığı'na sunulmasının ardından Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nunda görüşülecek.

EYT taslağının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanmasının ardından EYT yasası taslağı Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaşacak ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasına sunulacak. EYT yasası Şubat ayı içerisinde Başkan Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Tüm bu aşamaların yaklaşık 2 hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

EYT İÇİN ŞUBAT'TA YASA MART AYINDA MAAŞ


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön