29 / 04 / 2024

EYT'liler dikkat! Bakan Bilgin resmen açıkladı! EYT'de yaş ve prim detayları belli oldu mu? Şimdi bakın!

EYT'liler dikkat! Bakan Bilgin resmen açıkladı! EYT'de yaş ve prim detayları belli oldu mu? Şimdi bakın!

EYT düzenlemesi ile ilgili birçok sorunun yanıtı merak ediliyor. İşte Bakan Bilgin'in son dakika açıklamaları ve EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri...



EYT düzenlemesi ile ilgili birçok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bir an önce emekli olmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği EYT haberlerinde yaş şartı, prim günü sayısı ayrıntılarına sık sık yer veriliyor. 

Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den de bir açıklama geldi. 

EYT liler dikkat! Bakan Bilgin resmen açıkladı! EYT de yaş ve prim detayları belli oldu mu? Şimdi bakın!

Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi ile ilgili olarak teknik çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunun altını çizerek "Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için, mevzu da 8 Eylül 1999 öncesi olduğu için, o yıllarda bir işletmeye girmiş, çıkıp başka yerde çalışmış özellikle özel sektörde çalışanlarda - bizim 4-A’lı diye tabir ettiğimiz sigortalı işçilerde - bu çok yaygın" açıklamasında bulundu. 

Bunların kaybının olmaması, kayıt dışında kalanların kayıt içine alınıp, tespit edilmesi ve dijital ortama aktarılmasına ilişkin çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirten Bakan Bilgin, "Yurt dışında çalışanların, burada çalışıp yurt dışına giden işçilerin talepleri var. Yurt dışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışma var. Bütün bunları bitireceğiz" şeklinde konuştu. 

İşte ayrıntılar ve EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri...


Geri Dön