15 / 05 / 2024

EYT'liler dikkat! Bakan Bilgin resmen açıkladı! EYT'de yaş ve prim detayları belli oldu mu? Şimdi bakın!

EYT'liler dikkat! Bakan Bilgin resmen açıkladı! EYT'de yaş ve prim detayları belli oldu mu? Şimdi bakın!

EYT düzenlemesi ile ilgili birçok sorunun yanıtı merak ediliyor. İşte Bakan Bilgin'in son dakika açıklamaları ve EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri...



Milliyet Gazetesi'nin aktardığına göre; Bakan Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin açıklamasının devamında "Kredi konusunu Bakanımız Nureddin Bey ile çözdük. Süreç başladığı zaman, bunlarda bir sorun ve aksama olmayacak" ifadelerine de yer vererek, "EYT diye emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili yaptığımız, çok yakında bu ay içerisinde meclise sunabileceğimiz hale getireceğiz uygulamamız var" diye konuştu. 

EYT liler dikkat! Bakan Bilgin resmen açıkladı! EYT de yaş ve prim detayları belli oldu mu? Şimdi bakın!

EYT'DE YAŞ ŞARTI, PRİM GÜN SAYISI

EYT'de yaş şartı son dönemde sık sık gündeme geliyor. 

EYT kapsamında, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan ve 5 bin prim gün sayısını tamamlayan ve kadınlarda 20 yıl erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresinin doldurulmuş olması gerekiyor. 

Bu şartlara sahip kişi sayısının oldukça fazla olması bu durumun devletin hazinesi ile işverene maliyetinin çok yüksek olması, bir anda bu kadar fazla kişinin emekli ediliyor olmasının enflasyonu tetikleyebileceği gibi sebeplerle yaş şartı gündem oldu.

EYT liler dikkat! Bakan Bilgin resmen açıkladı! EYT de yaş ve prim detayları belli oldu mu? Şimdi bakın!

EYT'de 48, 50 ve 52 yaş şartı üzerinde yoğunlaşılmasına rağmen henüz kesin bir açıklama gelmedi.

Düzenlemeye ilişkin tüm detayların ay sonuna kadar açıklanması ve yeni yılda Meclis'te yer alması bekleniyor. EYT düzenlemesinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olarak işaret ediliyor. 

Bakan Bilgin, dün gece EYT ile ilgili yaptığı açıklamasında ise "Uzun uğraşılarla çözüm aşamasına gelmiştir. Mali boyutu dışında teknik boyutları vardır. Onları da halletmek üzereyiz" ifadelerini kullandı.

Gram altının 1.450 TL olacağı tarihi altının efendisi İslam Memiş açıkladı! Altını olanın resmen ağzı kulaklarına vardı!

TOKİ para iadeleri ne zaman yapılacak? TOKİ projelerine başvuranlar bu habere dikkat!

Benzine 61, motorine 77 kuruş indirim geldi! Akaryakıtta çifte bayram! BP, PO, Opet, Shell 20 Aralık 2022 fiyat listesi


Geri Dön