26 / 07 / 2024

Hala o sorunun cevabı merak ediliyor! İşte EYT'de bilinmeyenler

Hala o sorunun cevabı merak ediliyor! İşte EYT'de bilinmeyenler

EYT kapsamına kimler giriyor? EYT'den emekli olmak isteyenler sigorta girişini eski tarihlere çekilebilir mi? İşte detaylar.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


1963 doğumlu babamın sigorta başlangıç tarihi 1978’dir. İsteğe bağlı Bağkur’u donduruyor. Şu an hizmet zamanı (askerliği saydırdığımızda) primi 4700 gün oluyor.  Dondurmuş olduğu Bağkur’u tekrar açtırabilir miyiz Kalan günü oradan tamamlayabilir miyiz 1963 doğumlu babamın sigortaya giriş tarihi 1978 tarihidir. İsteğe bağlı Bağkur’u donduruyor. Şu an hizmet süresi (askerliği saydırdığımızda) primi 4700 gün oluyor.
 Dondurmuş olduğu Bağkur’u tekrar açtırabilir miyiz? Kalan günü oradan tamamlayabilir miyiz? 

Öncelikle eskiden durdurulan isteğe bağlı Bağkur sigortasının açılarak, toplu ödeme yapılarak yatmamış primlerin yatması gibi bir olay söz konusu değildir.  Fakat babanız arzu ettiği zaman isteğe bağlı prim ödemeye başlayabilir. Ama toplu prim hakkı yok. Gerçekte sorunuza cevap verebilmek için babanızın ödeme yaptığı tarihleri yani SSK’ya kaç gün, 

Hala o sorunun cevabı merak ediliyor! İşte EYT de bilinmeyenler

 hangi tarihler arasında, Bağkur’a kaç gün ücret ödediğini bilmemiz gerek. Babanızın 18 ay (540 gün) askerlik yaptığını düşünürsek SSK ve Bağkur’a toplam prim ödenen gün sayısı 4160 gündür.  Şayet bunun içinde Bağkur’a ödediği prim 1259 günden yüksek değilse ve ilk başlangıçta adına prim ödemesi olduysa babanız 2023 senesi içinde 60 yaşını dolduracağı tarihte SSK’dan emekli olabilir (15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi olarak).Askerliğini borçlanmasına da lüzum yok. Babanızın ilk girişte adına ödeme yapılıp yapılmadığını, SSK’ya ve Bağkur prim ödeme tarihleri ve prim ödeme gün sayılarını, askerlik zamanını bildirmeniz halinde probleminize daha net cevaplar arayabiliriz..

Hala o sorunun cevabı merak ediliyor! İşte EYT'de bilinmeyenler

Merkez Bankası'ndan yeni hamle! O süre uzatıldı

Profilo'nun bu kampanyası kaçmaz! Bir fırın alana 2 ayrı indirim fırsatı! 31 Aralık fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön