Emlak Terimleri

0.99 konut kredisi şartları nedir? 0.99 konut kredisi başvuruları başladı mı?

Düşük faizli konut kredisi paketinin açıklanmasının ardından gözler başvuruların başlayacağı tarihe çevrildi. Peki, 0.99 konut kredisi şartları nedir? 0.99 konut kredisi başvuruları başladı mı? İşte tüm merak edilenler... Konut kredisi çekmek isteyenlere 0

Ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren düşük faizli konut kredisinin detayları Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından paylaşıldı. Konut kredisi çekmek isteyenlere 0.99 ve 0.89 faiz oranların ile konut kredisi verilecek. Belirlenen taşımaları durumunda vatandaşlar çekecekleri düşük faizli kredi ile on binlerce lira daha az ödemiş olacaklar.

0.99 faizli konut kredisi başvuruları henüz başlamadı. Bankaların kredi ile ilgili finanasman çalışmaları sürüyor. Çalışma tamamlandıktan sonra 0.99 faizli kredilerle ilgili duyuru kamuoyu ile paylaşılacak. Peki, düşük faizli krediden kimler faydalanabilecek? İşte tüm detaylar... 

0.99 konut kredisi şartları nedir?

1-İlk evim konut finansman desteği kapsamında 2 milyon TL değerine kadarki birinci el konutlara düşük faizli kredi verilecek. Konutun değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilecek. 

2-Kredi desteği kamu bankaları tarafından vatandaşların ilk konut alımını desteklemek amacı ile verilecek. 

3-Krediye başvuru tarihi itibari ile, başvuru sahibinin tamamı kendi adına veya eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun olmaması gerekiyor. 

4-Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı bulunabilir. Ancak aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamının olmaması gerekiyor. 

5-Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisinin de olmaması gerekiyor. 

6-10 yıla kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0,99 faiz oranı uygulaması yapılacak. 

7-Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları kapsamında yürütülecek. 

8-Vatandaşlar düşük faizli konut kredisi paketinden yalnızca bir kez faydalanabilecekler. 

Tapu kayıt örneği nedir? Tapu kaydı örneği nasıl alınır?