Mortgage

Düşük faizli konut kredisini hangi bankalar veriyor? 0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır?

Ev almak isteyenler 0.99 faizli ev kredisi başvurusu ne zaman başlayacak ve 0.99 faiz kredi hangi bankada var gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte detaylar...99 faizli ev kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? 0

Ev almak isteyenler düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı? 0.99 faizli ev kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? 0.99 faiz kredi hangi bankada var? gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda Kabine Toplantısı sonrası yaptığı
açıklamada 0.99 ve 0.89 faiz oranları ile konut kredisi verileceğini duyurdu. Ev sahibi olmak için bekleyen vatandaşlar da düşük faizli konut kredisi başvurularının başlayıp başlamadığını merak ediyor ve araştırıyor.

Düşük faizli konut kredisini hangi bankalar veriyor? 0.99 faizli ev kredisi başvurusu başladı mı? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Timetürk'te yer alan habere göre, artan hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ve inşaat maliyetlerinin sürekli artması konut fiyatlarının katlanarak artmasına sebep oldu. Yaşanan gelişmeler üzerine de vatandaşlar kredilerin de yüksek olması nedeniyle ev alamaz duruma  geldi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen açıklama binlerce kişinin yüzünü güldürdü. Erdoğan yüzde 0.89 ve yüzde 0,99 faizli konut kredisi uygulamasının müjdesini verdi. Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamasından sonra 0.99 faizli konut kredisi başvurularının başlayıp başlamadığı da merak ediliyor.

Düşük faizli konut kredisi başvuruları başladı mı?

Yüzde 0.89 ve yüzde 0,99 faizli konut kredisi başvuru şartları ile ilgili Hazine ve
Maliye Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, düşük faizli konut kredisi başvuruları şu an için başlamadı. Bankaların finansman görüşmeleri tamamlandığı zaman başvurular kabul edilmeye başlanacak.

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Düşük faizli konut kredisi duyurusundan sonra fırsatçılar ev fiyatlarını hızlı bir biçimde artırmıştı. Konut fiyatlarının artmasından endişe duyan ve bir an önce konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar 0,99 ve 0,89 faizli konut kredileri başvurularını merakla bekliyor. Binlerce kişinin faydalanması beklenen 0.99 ve 0.89 faizli konut kredisi başvurularının önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor.

Kamu bankaları öncülüğünde yapılacak olan düşük faizli konut kredisi başvurularına ilişkin bankaların finansman çalışmaları tamamlandıktan sonra açıklanması bekleniyor.

0.99 faizli konut kredisi nasıl alınır?

1- İlk evim konut finansman desteği 2 milyon lira değerine kadarki ilk el konutlara verilecek olup, konut değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilecek.
2- Kredi desteği kamu bankaları tarafından vatandaşların ilk konut alımını desteklemek için verilecek.
3- Krediye başvuru tarihi itibarıyla, başvuru sahibinin tamamı kendi adına ya da
eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması
gerekiyor.
4- Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı da olabilir. Fakat aynı aile
içinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamaz.
5- Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de
olmamalı.
6- 10 seneye kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0.99 faiz oranı uygulanacak.
7- Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları dahilinde yürütülecek.
8- Vatandaşlar bu paketten sadece bir defa yararlanabilecek. 

TOKİ'den son dakika 2+1 ve 3+1 konut müjdesi! Hemen 1.500 liradan bile az taksitlerle ev sahibi olun! Sakın kaçırmayın!

5 bankada deprem! Ağustos ayının ilk gününde milyonlara şok! Bu bankalar peş peşe açıkladılar! Duyan inanamadı!

Mutfak tüpüne dev zam! Büyük tüp bir rekora koşuyor! Aygaz, İpragaz, Milangaz 1 Ağustos 2022 fiyat listesi!