09 / 05 / 2024

1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olan anne babalar şimdi bakın! Çocuk yardımına zam geldi mi? Başvuran PTT'den hemen alıyor! 

1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olan anne babalar şimdi bakın! Çocuk yardımına zam geldi mi? Başvuran PTT'den hemen alıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli haneler için çocuk yardımı ödemesi yapıyor. Peki çocuk yardımına zam geldi mi?



Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında, Türkiye Aile Destek Programı 2023 Mart ayı ödemelerinin başladığını dile getirdi. 

Bakan Yanık, konuya ilişkin "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizde bu ay 3,4 milyar TL aile desteği ve 1 milyar TL çocuk desteği olmak üzere toplam 4,4 milyar TL ödeme yapacağız" açıklamasında bulundu ve merak edilen ayrıntıları da aktardı. 

1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olan anne babalar şimdi bakın! Çocuk yardımına zam geldi mi? Başvuran PTT den hemen alıyor! 

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programının başlangıcı olan Temmuz 2022 tarihinden Mart dönemine kadar 26,1 milyar liradan fazla destek sağlandığını belirtti ve "Hali hazırda Çocuk Desteği kapsamında 2,5 milyon hane olacak şekilde Türkiye Aile Destek Programı’ndan toplam 3,4 milyon hanemiz yararlanıyor" açıklamasında bulundu. 

Hanelerin gelirlerine göre aylık 850 TL - 1.250  lira aralığında ödeme gerçekleştirildiğini dile getiren Derya Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ay 3,4 milyar TL aile desteği ve 1 milyar TL çocuk desteği olacak şekilde toplam 4,4 milyar lira ödeme gerçekleştireceğiz" diyerek, destek verilen çocuk sayısının 6 milyonu bulduğunu da söyledi. 

1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olan anne babalar şimdi bakın! Çocuk yardımına zam geldi mi? Başvuran PTT'den hemen alıyor!


Geri Dön