03 / 05 / 2024

1 dolar bugün ne kadar? 20 Nisan Cumartesi dolar/TL kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı

1 dolar bugün ne kadar? 20 Nisan Cumartesi dolar/TL kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı

20 Nisan Cumartesi dolar/TL kuru milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Her geçen gün yükselmeye devam eden dolar/TL kuru bugün ne kadar? 1 dolar bugün ne kadar? 20 Nisan Cumartesi dolar/TL kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı.



İran’ın İsrail’e yönelik İHA ve füze saldırısı jeopolitik riskleri artırdı. Piyasalar söz konusu gelişmelerin etkisiyle hareketlenirken, yatırmcılar döviz kurlarının yükselip yükselmediğini ne kadar olduğunu araştırıyor. 1 dolar bugün ne kadar? 20 Nisan Cumartesi dolar/TL kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı.

1 DOLAR BUGÜN NE KADAR? 20 NİSAN CUMARTESİ DOLAR KAÇ LİRA? GÜNCEL DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI 

Dolar/TL kuru güne yüde 0,03 yükselişle başladı. Dolar alıp satmak isteyenler ekranlardaki ve bankalararası güncel döviz kurlarını takip ediyor. Bugün dolar/TL kuru alış fiyatı 32,43 lira, satış fiyatı 34,62 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru alış fiyatı 34,48 lira, satış fiyatı ise 34,65 liradan değerleniyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0654 bandında hareket ediyor.

1 dolar bugün ne kadar? 20 Nisan Cumartesi dolar/TL kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı

MERKEZ BANKASI YIL SONU DOLAR TAHMİNİ!

Merkez Bankası (TCMB) dün, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren ve merakla beklenen Nisan 2024 anket sonuçlarını açıkladı. 

 Merkez Bankası tarafından yayımlanan anket sonuçlarına göre, bir önceki ankette 40,53 şeklinde olan yıl sonu dolar/TL beklentisi nisan anketinde 40,01 şeklinde oldu.

Bu yılın Mart anketinde 42,79 şeklinde olan 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi de 2024 nisan anketinde 42,47 TL şeklinde gerçekleşti.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 45 şeklinde iken söz konusu bu anket döneminde yüzde 50,00 şeklinde açıklandı.
 

Selçuk Geçer'den bir ilk! Yatırımcılara dolar dışında başka yatırım önerdi! 'Al kenara koy' dedi

Geri Dön