13 / 09 / 2024

1 Eylül'den bugüne kira konusunda arabulucuya başvuru sayısı 240 bin 852 kişi oldu! 108 bin 751'i anlaştı! 

1 Eylül'den bugüne kira konusunda arabulucuya başvuru sayısı 240 bin 852 kişi oldu! 108 bin 751'i anlaştı! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira davalarında önemli bir başarı yakaladıklarının altını çizdi ve "1 Eylül'den bugüne kira konusunda arabulucuya başvuru sayısı 240 bin 852 kişi oldu" dedi. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir otelde gerçekleştirilen Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesinin Kapanış Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) çerçevesinde bugüne kadar 17 projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Bu projelerin, mevzuatın geliştirilmesi, yargı alanındaki uygulamaların iyileştirilmesi, adaletin etkinliği ve vatandaşların adalete erişimi konularında çok yararını gördüklerinin altını çizen Tunç, Türkiye'de yargı reformlarının planlı şekilde devam ettiğini de dile getirdi. 

1 Eylül den bugüne kira konusunda arabulucuya başvuru sayısı 240 bin 852 kişi oldu! 108 bin 751 i anlaştı! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024-2028 yıllarını kapsayacak yeni bir yargı reformu strateji belgesini bu ayın sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuyla paylaşacağına vurgu yaptı. 

Bu belgeyi hazırlamak için bir senedir geniş bir çalışma sürdürdüklerini belirten Bakan Tunç, "Hedefimiz, vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden en etkin bir şekilde yararlanabilmesini, gecikmeden adaletin tecellisini sağlamak" açıklamasında bulundu. 

Bugün kapanışı yapılan projenin yaklaşık 4 sene sürdüğünü vurgulayan Tunç, bu proje sonrası alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin geliştirilmesine ilişkin çalışmaları farklı vesilelerle devam ettireceklerine de dikkat çekti. 

Yılmaz Tunç, birçok alanda kişiler ve kurumlar arasında uyuşmazlıkların arttığının ve suçların çeşitlendiğinin altını çizdi. Tunç, bu ihtilafları büyümeden, zararlı sonuçlarını artırmadan, barışçıl ve yapıcı şekilde çözümlenmesine ilişkin çalışmalar yapmanın, yeni usul ve yöntemler ortaya koymanın görevleri olduğunu belirtti. 

1 Eylül den bugüne kira konusunda arabulucuya başvuru sayısı 240 bin 852 kişi oldu! 108 bin 751 i anlaştı! 

Alternatif uyuşmazlık yöntemlerinin öneminin ortaya çıktığına vurgu yapan Bakan Tunç, bu yöntemlerle anlaşmazlıkların dostane, en az maliyetle ve makul sürede çözüldüğünün altını çizdi. 

Tunç, en etkin alternatif uyuşmazlık çözüm yönteminin arabuluculuk olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Geçtiğimiz bir yıla baktığımızda 1 Eylül tarihinden itibaren yeni getirdiğimiz kira davalarında özellikle önemli bir başarı sağlandığını görüyoruz. Kira bedellerinde son günlerde fahiş artış sebebiyle birtakım tartışmalar ortaya çıkmaya başlamıştı. Dikkat ederseniz, 1 Eylül tarihinde dava şartı arabuluculuk başladıktan sonra bunun biraz daha sönümlendiğini ve tarafların anlaşmaya, anlaşmaya vardığını görüyoruz."

Tunç, 1 Eylül'den itibaren kira konusunda arabulucuya başvuru sayısının 240 bin 852 kişi olduğunu, bunun 108 bin 751'inin anlaşmazyla sonuçlandığını dile getirdi.

1 Eylül den bugüne kira konusunda arabulucuya başvuru sayısı 240 bin 852 kişi oldu! 108 bin 751 i anlaştı!  

Bakan Tunç, konuya ilişkin açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"İki tarafı var. 216 bin kişinin mahkemeye gitmeden sorunlarını karşılıklı dostane şekilde çözmüş olduklarını görüyoruz. Yine ortaklığın giderilmesi uyuşmazlıklarından kaynaklı 73 bin 804 başvuru yapıldı, 14 bin 600'ü anlaşmayla sonuçlandı. Yine kat mülkiyetinden doğan uyuşmazlıklarda 11 bin başvuru geldi ve 3 bini anlaşmayla sonuçlandı. 

Kira uyuşmazlığından kaynaklanan 240 bin 852 başvuruyu ilave edersek 1 Eylül tarihinden itibaren toplam 330 bin 424 başvurunun yapıldığını görüyoruz. Burada neredeyse yüzde 50'ye varan bir anlaşmanın söz konusu olduğunu ve başarıyla sürdüğünü söylemek mümkün."

Emeklilere 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

Altın fiyatları atağa geçti! Son zamanların en yüksek seviyesinde! 13 Eylül 2024 Kapalıçarşı altın alış satış fiyatı!

İstanbul ve Bursa'da tatbikat yapılmalı: Depremde köprüler, otoyollar hasar görürse tüm tahliye planları çöp olur! 


Geri Dön