13 / 09 / 2024

Emeklilere 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

Emeklilere 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

Zamlı maaşları hesaplarına yatırılan emekliler şimdi merakla 29 Ekim'de emekli ikramiyesi alıp almayacakları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emeklilere 29 Ekim'de 5 bin TL'lik bayram ikramiyesi verilecek mi?


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Cumhuriyet'in 100. yılında emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyenin önümüzdeki Cumhuriyet Bayramı'nda verilip verilmeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Zamlı maaşları hesaplara yatırılan emekliler şimdi de bayram ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Peki geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in 100. yılı anısına emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiye ödemesi, bu yıl yeniden ödenecek mi? Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre hükümet kanadından gelen açıklamalar kapsamında  bu yıl için benzer bir ödeme planı yapılmadığı belirtiliyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamalara göre, 2023 yılında yapılan bu ödemenin özel bir duruma dayandığı ve 2024 yılında yinelenmesinin gündemde olmadığı belirtildi.

Emeklilere 29 Ekim de 5 bin TL ikramiye verilecek mi?


Halktv’de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'te Cumhuriyet'in 100. yılı özetle bu ikramiyeyi duyurduğu, yasalaşarak emeklilerin hesaplarına tek tek yatırılmıştı. Fakat söz konusu bu özel ödemenin, 29 Ekim 2024 tarihinde  tekrarlanmayacağı resmi olarak açıklandı. 
Emeklilik kesimi arasında oluşan beklentilere rağmen, hükümetten bu yönde bir adım atılmayacağı da netlemiş oldu.


EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK? 


Geçtiğimiz Temmuz'da  10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkartılan en düşük emekli maaşının Ocak ayında enflasyonun kesinleşmesinden sonra zamlanması gündeme geldi. Eğer herhangi bir değişiklik olmaz ise yine 11 bin Türk Lirası ve altında kök aylığı olanların sıfır zam tehlikesiyle karşılaşması bekleniyor. Verilen detaylara göre söz konusu bu durumun engellenmesi için taban maaşların da zam oranları kadar yükseltilmesi bekleniyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bu durumda refah payı hariç tutulduğunda taban aylıklar yüzde 13.44 oranındaki yükselişe göre 14 bin 180 lirayı buluyor. Bu durumda taban aylıkların yani en düşük ödenen emekli aylıklarının 14 Türk Lirası ve 15 bin Türk Lirası seviyelerine yükselmesi söz konusu olacak. 

 

Altın fiyatları atağa geçti! Son zamanların en yüksek seviyesinde! 13 Eylül 2024 Kapalıçarşı altın alış satış fiyatı!

İstanbul ve Bursa'da tatbikat yapılmalı: Depremde köprüler, otoyollar hasar görürse tüm tahliye planları çöp olur! 

Bakanlıktan ev almak isteyenlere 500 bin TL geri ödemesiz destek! 


Geri Dön