30 / 06 / 2024

1 gram altını olanları bile ilgilendiriyor! İslam Memiş'ten duyulmamış tüyo

1 gram altını olanları bile ilgilendiriyor! İslam Memiş'ten duyulmamış tüyo

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin yeni ve önemli tahminler yaptı. İslam Memiş 'Geçmiş olsun' diyerek son tahminini açıkladı. İşte tüm detaylar...



Euro TL 20.91 seviyesinde ekranlarda. Kapalıçarşı'da 21.25 ve 21.34 lira aralığında. Yani 21 lira üzerinde. Euro dolar paritesi 1.09'a kadar yükseldi ancak 1.0750'ye kadar gerileme mümkün olabilir, dikkat edin uyarılarım vardı. 1.0842 seviyesinde parite. 1.08 aşağısında rakamları beklemeye devam ediyor. Bu seviyeler orta ve uzun vade yatırımcısı için mükemmel fırsatlar verecek çünkü yaz aylarında 1.15 seviyesini bekliyoruz.

Kimse euro ne olacak, sterlin ne olacak sorusunu sormuyor. Dolar ne olacak sorusunu soruyor. Bu zihniyet reformu gerçekleştikten sonra kişinin finansal okuryazarlığı artmış olacak. Yıllar sonra aslında dolar yatırımının kazandırmadığını anlamış olacak. En çok konuşulan en az kazandıran. Geçmiş yıllarda bu kadar olanaklar yoktu, net şeyler anlatamıyordunuz, şimdi anında net bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Dolar 24-25 lira olacak, euro ne olacak? Çarpanına baktığınızda en az 27-28 lira maksimum da 30-31 olabilir. Senin elindeki para dolarda değil, euro'da daha fazla değer kazanacak."

Memiş, gram altın için 'son şans' uyarısını yineleyerek dikkat edilmesi gereken hususa dikkat çekti: "Altın ve gümüş fiyatları için bu haftayı işaret ederek, tarım istihdam verisinden sonra düşüş göreceğiz, bunlar da son alım fırsatları, ondan sonra geçmiş olsun, 1300, 1400, 1500'leri konuşacağız demiştim. 2028 dolara kadar yükselen ons altın, 1989 dolar seviyesinde. Hatta 1981'e kadar geriledi. Güçlü bir destek seviyesi, buradan tekrar toparlandı. İkinci ve üçüncü destek seviyeleri 1960, 1950 seviyesi.

Buralar da test edilecek, buralardan alım yapan kenara çekilsin, sessizce beklesin. 2350, 2400 doları. Eline yeni dolar geçmiş olan vardır, dolardan çıkış yapmak isteyen vardır, onlar buradan alacaksın, unutacaksın.

Gram altın tarafını çok da konuşmaya gerek yok. Geçen yıl yüzde 43 kazandırdı. Peki, ne oldu? Yılın ilk çeyreğinde yüzde 14 değer kazandırdı. Gerçek fiyatlarda bu, Kapalıçarşı'da. Haftayı 1285'ten tamamlamıştık, 5.5-6 liralık gerileme olmuş, bir miktar daha geri çekilme bekliyorum. Gram altın alacak yatırımcı ons altını takip etmek zorunda. 1960 dolar onsun karşılığı kaça tekabül ediyorsa, oradan gram altın alabilirsiniz. O yüzden gram altın yatırımcısı onsu takip etmeli."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön