28 / 04 / 2024

1 lirada büyük değişim! Yeni basımlardaki farkı görenler şaşırdı

1 lirada büyük değişim! Yeni basımlardaki farkı görenler şaşırdı

2023 yılı basımı 1 liralarda büyük değişim yaşandı. 2016 basımı 1 lira ile gramajı düşürülen 2023 basımı 1 lira ele alındığında ağırlık olarak farkını hissedenler şaşkınlığa uğradı. Buna göre yıllardır 8 gram olan 1 liralar, Mart ayından itibaren darphanede 6 grama indirildi.



"YENİSİ DAHA HAFİF"
Show Haber'de yer alan habere göre; sokaktaki vatandaşlara eski ve yeni bir liranın ağırlıklarının fark edilip edilmediği soruldu, iki parayı da eline alanlar eskisinin daha ağır, yenisinin daha hafif olduğunu söyledi.

GRAMAJI AZALTILDI
Biri eski, diğeri yeni olan 2 tane 1 lira'nın kalınlığının, ağırlığının ve hatta çıkardığı sesin bile farklı olduğu belirtildi. Bir liranın alım gücünün azaldığı, artık 1 liraya yalnızca bir adet sakız alınabildiği aktarılırken alım gücü azalsa da maliyetinin çok arttığı ifade edildi. Bu yüzden Merkez Bankası'nın yeni bir liraların gramajını azalttığı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön