29 / 04 / 2024

Bitcoin madenciliğinde büyük değişim!

Bitcoin madenciliğinde büyük değişim!

Bitcoin (BTC) ağına ait veriler, merkeziyetsizliğin önceki yıl artmaya devam etmesi nedeniyle büyük değişim geçirmeye hazırlanıyor.



Zincir üstü veri kaynağı Blockchain'den aktarılan verilere göre hash oranı, giderek daha küçük ve kim oldukları bilinmeyen madencilere veriliyor.

Haber7'de yer alan habere göre; son bir senede büyük fiyat yükselişi olmasına rağmen, Bitcoin madencileri kurumsallaşmadı. Tam tersine madencilik faaliyetleri anonim ve küçük ölçekli yapılar tarafından yapılmaya devam etti. Hash oranı dağılımı incelendiğinde bu trend, Mart 2020 çöküşünden itibaren hızlandı.

Bitcoin madenciliğinde büyük değişim!

64 bin 500 dolarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından yaşanan düşüş sürecinde, daha küçük ölçekli madencilerin sayısı çoğaldı. Hash oranı son iki hafta içerisinde istikrar kazandı ve kaybedilen miktar geri kazanıldı. 

Madencilik topluluğu tarafından kazanılan gelirler analiz edildiğinde, toparlanma süreci gözlemlenebiliyor. Hash oranının Mayıs ayına kadar yükselmeye devam etmesini sağlayan eğilim de yatırımcıları ümitlendiriyor. 

JP Morgan, ABD'de kripto para fonlarını bireysel müşterilere açan ilk banka oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön