02 / 05 / 2024

JP Morgan, ABD'de kripto para fonlarını bireysel müşterilere açan ilk banka oldu!

JP Morgan, ABD'de kripto para fonlarını bireysel müşterilere açan ilk banka oldu!

ABD'nin en büyük bankaları arasında yer alan JP Morgan, varlık yönetimi kısmındaki tüm müşterileri için kripto para birimi fonlarına erişim sağlayacağını resmen açıkladı.



ABD'nin en büyük bankaları arasında yer alan JP Morgan, bireysel varlık yönetim müşterilerine beş farklı kripto para fonuna yatırım yapma imkanı sağlıyor. Business Insider'ın haberine göre, başka bankaların aksine JPMorgan, erişimi sadece ultra varlıklı müşterilerle sınırlandırmamış olacak.

Erişime açılan fonlar şu şekilde: Bitcoin Cash, Bitcoin, Ethereum Classic, Ethereum, ve Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonları.

JP Morgan, ABD de kripto para fonlarını bireysel müşterilere açan ilk banka oldu!

Verilen bilgilere göre, danışmanların müşterilere Bitcoin fonlarına yatırım tavsiyesi vermesi yasak, danışmanlar yalnızca müşterilerden gelen yatırım taleplerini işleme alacak.

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon 2017 tarihinde kripto para birimleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada Bitcoin'i 'dolandırıcılık' şeklinde nitelendirmiş, ayrıca bunun dışında Bitcoin ticareti yapan çalışanları da işten çıkarmakla tehdit etmişti. 

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon'ın sergilediği bu tutuma rağmen kriptopara fonlarını erişime açmasında müşterilerden gelen taleplerin olduğu bildirildi.

MASAK, 100 milyon TL'lik kripto paraya bloke koydu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön