02 / 05 / 2024

1 Mart itibariyle gerçekleşti! Toplu taşımada 60 yaş üstü ve öğrenciler için yaşanan gelişme!

1 Mart itibariyle gerçekleşti! Toplu taşımada 60 yaş üstü ve öğrenciler için yaşanan gelişme!

1 Mart itibari ile öğrenciler, 60 yaş üsttü vatandaşlar ve öğretmenler avantajdan faydalanabilecek. Bu vatandaşlar için oluşturulan abonman kartları ile artık yolculuklar daha ekonomik bir hal alacak. Kocaeli için geçerli olan bu değişim ile ekonomik açıdan bu gruplara rahatlama amaçlanıyor. 



Kocaeli’nde başlayan abonman uygulaması pek çok grubu kapsıyor. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üzeri pek çok kişi birçok toplu taşıma aracı ile seyahat ederken yeni bir döneme başlayacak. 

1 Mart itibariyle gerçekleşti! Toplu taşımada 60 yaş üstü ve öğrenciler için yaşanan gelişme!

Kocaeli’nde abonman uygulaması

1 Mart ile başlayan abonman uygulaması Kocaeli’nden ses getirdi. Abonman uygulaması kapsamı itibari ile öğrencileri, öğretmenleri ve 60 yaş ve üzerinde olan vatandaşları kapsıyor. Bu gruba dahil olan kişiler bu tarih itibari ile tamamen ücretsiz bir şekilde yeni kartlarına sahip olabilirler. Bu sayede mevcut toplu taşımada daha ekonomik bir şekilde yolculuk yapabilecekler. Abonman kartlarda bir sınır olmakla birlikte genellikle ihtiyacı karşılayacak niteliktedir. Kocaeli toplu taşıma sürecinde olumlu değişimler gerçekleştirdi.

1 Mart’ı da dahil ederek başlayan uygulama ile özellikle öğrencilerin seyahati daha ekonomik hale geldi. Aynı şekilde sürekli seyahat eden 60 yaş ve üzeri kişiler de bu şekilde yolculuk yapabilecek. Öğretmenler için de geçerli olan abonman uygulaması ile öğretmenlerin seyahatleri olumlu olarak etkilenecek. Hali hazırda mevcut olan seyahat kartlarının değişimini yapmak ise mümkün.

Bunun için 60 yaş ve üstü olan kişiler, öğrenciler ve öğretmenlerin İzmit’teki, Gebze’deki veya Gölcük’teki Seyahat Kartı Ofisleri’ne gitmesi gerekmektedir. Burada kartlar ücretsiz olarak değiştirilebilir. Fiziki kart dışında uygulama üzerinden kart kullanmak da mümkündür. Cep telefonları üzerinden Kocaelikart uygulamasını indirebilirler ve buradan da abonman kartlarını alabilirler. 

 


Geri Dön