01 / 05 / 2024

1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar? 1 milyon ne kadar faiz getiriyor? Mevduat faizleri resmen fırladı!

1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar? 1 milyon ne kadar faiz getiriyor? Mevduat faizleri resmen fırladı!

Merkez Bankası'nın son faiz artışının ardından mevduat faizleri yükselmeye devam ediyor. Bu durum mevduat faizlerine talebi artırırken vatandaşlar ''1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. 



Mevduat faizleri yükselmeye devam ediyor. En son faiz artışı sonrası yükselişe geçen Mevduat faizlerine talep artıyor. Bankalar, son olarak TL mevduat faizlerini 1-2 puan  yukarıya taşımasıyla faizleri cazip hala getirdi. Peki 1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar?

EN YÜKSEK FAİZ ORANI NE?

Sputniknews'de yer alan habere göre; yeminli mali müşavir ve ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.  Bankaların yüzde 60’a varan mevduat faizi verdiğini söyleyen Bayram şu anda devlet bankaları yüzde 60 civarında mevduat faizi verdiğini söyledi.

Bayram: ''Eğer döviz dönüşümlü KKM hesaplarından TL mevduata dönüş olursa yüzde 75’lere varan bir faiz söz konusu. Şu anda bankaların KKM hesaplarını azaltma gibi bir hedefi var. Bu da daha yüksek faiz oranı vermelerine yol açıyor.

“Bankalarda mevduat faizleri artmaya devam ediyor. Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine getirdi. Gecelik borç verme faizi de 300 baz puanlık marjdan dolayı yüzde 53’e yükseldi. Bankalar yüksek faiz ile para toplayarak kendi karlarını maksimize etmek istiyorlar.

Bankaların aylık ticari kredi büyümelerine sınırlama getirildi. Eğer bankalar bu sınırı aşarsa ekstra zorunlu karşılık ve tahvil depo etme zorunluluğu olacak. Bankalar şu anda yüzde 60 ile yüzde 75 civarında bir faizle para topluyor diyebiliriz.'' dedi.

1 milyon TL lik mevduatın aylık kazancı ne kadar? 1 milyon ne kadar faiz getiriyor? Mevduat faizleri resmen fırladı!

1 MİLYON TL NE KADAR FAİZ GELİYOR? 1 MİLYON TL'NİN MEVDUAT FAİZİ  NE KADAR?

Bayram, şu anda 1 milyon TL’si olan bir kişinin yüzde 60 faiz oranı ve 32 gün vade ile vergi düşürüldükten sonra net 55 bin TL kazandığını söyledi. 

EN CAZİP YATIRIM HANGİSİ? ALTIN, BORSA, DÖVİZ?

Şu anda en fazla gelir getirici yatırım aracı TL mevduat olduğunu söyleyen Bayrami TL mevduatlar reel faiz vermeye başladığını söyledi.  Bayram ''Yüzde 60 faiz oranı dikkate alınacak olursa, sene sonu enflasyonun yüzde 40’lar düzeyinde olması bekleniyor. Yani şu anda TL mevduatta bir reel getiri mevcut. Bir kişi eğer parasını TL mevduatta değerlendirecekse daha kısa vadede parasını değerlendirmeli, 32 gün vade yapılırsa 32 gün sonrasında daha yüksek bir faizden parasını tekrar değerlendirme fırsatına sahip olur.

Burada ağırlık TL mevduatta olmalıdır, ikinci yatırım aracı olarak da borsa ve altın arasında risk iştahına göre tercih yapılabilir. En son olarak da dövize yatırım yapılabilir. Döviz bu sene enflasyonun altında getiri sunacak diyebiliriz.” dedi.

Mevduat faiz oranları 2024! Parasını bankaya yatıran 32 günde bu kadar kazanıyor! Banka mevduat faiz oranları 2024...

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 4 banka mevduat faiz oranı belli oldu! Akbank, Yapıkredi, Anadolubank faiz oranları

Geri Dön