02 / 05 / 2024

1 Ocak 2023 asgari ücret tek tek hesaplandı! Bu rakamları görenin resmen nefesi kesildi! Hemen siz de bir göz atın!

1 Ocak 2023 asgari ücret tek tek hesaplandı! Bu rakamları görenin resmen nefesi kesildi! Hemen siz de bir göz atın!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen 1 Ocak 2023 asgari ücret tek tek hesaplandı. Bu rakamları görenin resmen nefesi kesildi. Hemen siz de bir göz atın... 



Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, milyonalarca kişi tarafından beklenen asgari ücrette 4 farklı senaryo üzerinde durulduğu ortaya çıktı. Ocak 2023 itibariyle asgari ücrete yüzde 24 ila yüzde 55 arasında zam yapılması bekleniyor. Yine verilen detaylara göre, asgari ücrete yüzde 24 artış yapılırsa yeni rakam 6.800 Türk Lirası olacak. Eğer yüzde 40’lık bir artış yapılırsa asgari ücret 7 bin 700 TL'ye çıkacak. Yüzde 47 zam yapılırsa asgari ücret bu rakam 8.085 liraya yükselecek. Eğer uygulanacak zam oranı yüzde 55 olursa asgari ücret yeni yılda 8.500 liraya çıkmış olacak.

Fakat bu bile bekâr bir çalışanın asgari geçim maliyetini karşılamıyor. Peki tahmin edilen söz konusu rakamlar çalışanların geçimine nasıl bir katkı yapacak? TÜRK-İŞ tarafından yapılan araştırmada konu ile ilgili çok çarpıcı bir detay da ortaya çıktı.

1 Ocak 2023 asgari ücret tek tek hesaplandı! Bu rakamları görenin resmen nefesi kesildi! Hemen siz de bir göz atın!

BEKAR ÇALIŞANLARIN ASGARİ YAŞAM MALİYETİ ZAMLI ORANLARIN ÜZERİNDE

TÜRK-İŞ tarafından açıklanan verilere göre bekar bir çalışanın aylık asgari yaşam maliyeti 9.705 Türk Lirası oldu. Bunun sadece 2 bin 242 TL'si gıda harcamalarına gidiyor. Show Ana Haber’in aktardığı detaylara göre, geriye kalan 7 bin 763 TL ise konut, giyim, ulaşım ve sağlık harcamalarından meydana geliyor. 

8 BİN 500 TL ÜST SINIR!

Bir tarafta çalışanlar, diğer tarafta ise işverenler var. Asgari ücret yüzde 55 artışla net olarak 8 bin 500 TL’ye çıkarsa işverene maliyeti 11 bin 750 lirayı da bulacak. İşverenlerden gelen açıklamalara bakıldığında da söz konusu bu rakamın asgari ücret için üst limit gibi göründüğü belirtiliyor. 

SSK, BağKur, Emekli Sandığı maaş hesaplamalarında kıyamet koptu! Rakamlar peş peşe açıklandı! Siz de hemen bir göz atın!

Gram altının geleceği rakamlar peş peşe açıklandı! 1 gram bile altını olanların resmen nutku tutuldu! Hemen bir göz atın

Dolar 2 hafta sonra bu rakamı görecek! Peş peşe açıklanan rakamı görenler çarpılıp kaldı! Hemen siz de bir bakın!


Geri Dön