28 / 04 / 2024

1 Ocak 2023 emekli maaşında son dakika! SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında son dakika!

1 Ocak 2023 emekli maaşında son dakika! SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında son dakika!

Milyonların gündeminde beklenen emeklilik artışı var. SSK ve Bağ-Kur'dakiler emekli maaşlarının ne kadar artacağını merak ediyor. Emekli maaşları şöyle...



SSK ve Bağ-Kur'dakiler emekli maaşlarının ne kadar artacağını merak ediyor. Ocak ayı emekli maaşı artışına bakın. Emekli maaşım ne kadar artacak? 2023 emekli maaş artışları hakkında daha fazla bilgi edinin...

6 AYLIK ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK!

Emekli maaş artışları Ocak ve Temmuz ayları için altı aylık enflasyon oranları kullanılarak belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayında Temmuz-Aralık 6 aylık enflasyon oranı, Temmuz ayında Ocak-Haziran 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor.

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında zam depremi! Maaşlar bir bir şekillendi! En düşük maaşı duyan inanamadı

2023 EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL?

TÜİK, Temmuz-Haziran, Ağustos-Temmuz ve Eylül-Ağustos arasındaki enflasyon farklarını toplayarak enflasyonda yüzde artış hesapladı.

Bu şekilde, 6 aylık enflasyon farkının yarısı ortaya çıktı. Kalan 3 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 6,91'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak.

Diğer 3 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber enflasyon farkı ortaya çıkacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2022 senesi ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam uygulandı.

Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması durumunda emeklilerin en az yüzde 15'lik zam alacağı tahmin ediliyor.

Peki, 6 aylık enflasyon farkına göre emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön