27 / 04 / 2024

1 Temmuz'dan itibaren geçerli! Çifte ödeme yapılacak

1 Temmuz'dan itibaren geçerli! Çifte ödeme yapılacak

Kurban Bayramı tatilinde çalışanların fazla mesai hesaplamalarına göre, 9 günlük izni olmayan özel sektör çalışanları 4.5 günlük bayram tatili boyunca maaşlarına her gün için çifte ödeme alabilecek. 1 Temmuz’da çalışacakların bayram mesaisi ise yeni asgari ücret olan 11 bin 402 TL üzerinden verilece



Bu yıl arife günü 27 Haziran'a, Kurban Bayramı da 28 Haziran-1 Temmuz tarihlerine rastladı. Bu tatil süreci idari izinle devlet memurları için 9 güne çıkarıldı. Özel sektör çalışanlarının izin süresi ise daha kısa olarak belirlendi. Fakat kimi şirketler personeline idari izin vererek ya da çalışanlar yıllık izin kullanarak bayram tatilini hafta sonuyla birleştirip uzatılabildi.

Ancak bayramda çalışan pek çok kesim de mevcut. Burada da ek ücretler devreye girmekte. Asgari ücret zammı sonrasında ise fazla mesai ücreti ise bu bayramda iki aşamalı olarak verilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön