27 / 04 / 2024

10. Beton Kongresi 2-4 Mayıs'ta!

10. Beton Kongresi 2-4 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisler Odası (İMO), Bursa Şubesi ev sahipliğinde Uluslararası 10. Beton Kongresi'ni düzenleyecek. Kongre 2-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.



Türkiye’de en çok kullanılan yapı malzemesi olan betondaki son gelişmeleri takip etmek ve kaliteyi arttırmak için 1989 yılından bu yana düzenlenen Beton Kongresi’nin 10’ncusu, İnşaat Mühendisler Odası tarafından İMO Bursa Şubesi ev sahipliğinde 2-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde düzenlenecek olan Uluslararası 10. Beton Kongresi, bu yıl ‘Beton Teknolojisinde Son Gelişmeler’ konu başlığı altında yapılacak. 

Üç gün sürecek olan kongreye bilim ve danışma kurulundan birçok akademisyen, sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetici katılacak. Alanında uzman isimler kongrede; dijital beton, sürdürülebilir beton, geopolimerler, mineral ve kimyasal katkılar, sürdürülebilir beton yollar, özel betonlar, betonun dayanıklılık özellikleri, taze beton özellikleri ve betonda içyapı özellikleri konu başlıklarında görüşlerini aktaracak. Ayrıca, Dijital Üretimde Beton ve Sürdürülebilir Beton konuları üzerine araştırmalar gerçekleştiren Prof. Dr. Rafat Siddique ve Prof. Dr. Timothy Wangler de davetli konuşmacı olarak kongrede yer alacak. 

İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, bu yıl uluslararası olarak düzenlenen kongre için yoğun bir hazırlık süreci geçirdiklerini anlattı. Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında en çok beton üretimini gerçekleştiren ülke konumunda olduğunun altını çizen Başkan Albayrak, “Teknolojik gelişmelerle birlikte beton üretimindeki kaliteyi ve kullanım alanlarını arttırmak için bu çalışmalar önemli. Kongre, dünyanın dört bir yanındaki tüm araştırmacıları, akademisyenleri, mühendisleri, uzmanları, öğrencileri ve beton ile ilgili sektör çalışanlarını buluşturarak yeni gelişmeleri paylaşmak için güzel bir fırsat sağlayacak. Faydalı, verimli ve iyi organize edilmiş bir kongre tertip etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bursa’nın uluslararası kongrelere ev sahipliği yapmasını önemli buluyoruz. Bizler de bu anlamda aldığımız sorumluluğumuzu en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağız” açıklamasını yaptı. 


Geri Dön