28 / 04 / 2024

Bizim Mahalle 1. Etap ihalesi 4 Mayıs'ta!

Bizim Mahalle 1. Etap ihalesi 4 Mayıs'ta!

Emlak Konut GYO projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap yeniden ihaleye çıkıyor. Dev projenin ihalesin 4 Mayıs'ta yapılacak...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projelerinden İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu 4 Mayıs 2018 Cuma günü saat 11:00' da yapılacak. İhale 2 oturumda gerçekleştirilecek. İhalenin kazananı ise 2. oturum sonucunda açıklanacak. 

Toplam arsa alanı 42 bin 570 metrekare, emsale esas inşaat alanı 56 bin 547 metrekare olan Bizim Mahalle 1. Etap'ta ticaret alanı, konut alanı ve ilkokul alanı yer alacak. 

Bizim Mahalle 1. Etap ihalesi 4 Mayıs ta!

İkinci kez ihaleye çıkacak

1 milyon metrekarelik alanda Küçükçekmece'de inşa edilecek olan Bizim Mahalle projesi toplam 4 etapta hayata geçirilecek. Mahalle sıcaklığında tasarlanacak projenin 1. ve 2. etabı geçtiğimiz yıl ihaleye çıkmıştı. Projenin 2. Etap'ında çalışmalar başlarken, 1. Etap'ın ihalesi iptal edildiği için başlayamadı. 2. Etap'la hemen hemen aynı dönemde ihale edilen 1. Etap teklifin az bulunması nedeniyle iptal edilmişti. Emlak Konut GYO bu kararını, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) "Söz konusu ihaleye katılan isteklilerin mali tekliflerinin İhaleye Esas Taşınmazların Şirketçe Tespit Edilen Asgari Bedelinin altında olması nedeniyle ihale iptal edilmiştir." şeklinde açıklamıştı. Detaylar için tıklayın

Bizim Mahalle 1'nci Etap'a en yüksek teklifi Be-Ma İnşaat-Osmanbey Emlak-Bilal Pars Yapı İnşaat İş Ortaklığı vermişti. İş Ortaklığı ihalede arsa satışı karşılığı toplam geliri olarak 1 milyar 785 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 464 milyon 100 bin TL teklif vermişti. 

Bizim Mahalle 1. Etap ihalesi 4 Mayıs ta!

Bizim Mahalle projesinde sosyal ve kültürel tesisler, tematik çocuk oyun alanları, sağlık tesisleri, kütüphane, eğitim tesisleri, festival alanları, resmî kurumlar, ata sporları merkezi, kent müzesi, el sanatları merkezi, spor tesisleri yer alacak.

Arsa bilgisi:
- Küçükçekmece Halkalı 895 ada 1 parselde ticaret+konut alanı yer alacak. Arsa alanı 10 bin 146 metrekare, emsale esas inşaat alanı 16 bin 234 metrekare olan parselin emsal değeri 1,60.
- Küçükçekmece Halkalı 899 ada 1 parselde ticaret+konut alanı yer alacak. Arsa alanı 25 bin 196 metrekare, emsale esas inşaat alanı 40 bin 313 metrekare olan parselin emsal değeri 1,00.
- Küçükçekmece Halkalı 897 ada 2 parselde ilkokul alanı yer alacak. Arsa alanı 7 bin 228 metrekare.

Bizim Mahalle 1. Etap ihalesi 4 Mayıs ta!

*İmar planına göre henüz imar uygulaması yapılmamış olduğundan fonksiyonların alan değerleri yaklaşıktır. 

Plan Notları ile İlgili Bilgiler:
-Ticaret + Konut alanlarında; konut, iş merkezi, alışveriş merkezi, yönetim merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze v.b. kültürel tesis alanları, ticaret, ofis, büro, lokanta, gazino, çarşı çok katlı mağazalar, banka, finans kurumları yapılabilir. Bu işlevler bir arada kullanılabileceği gibi, ayrı bloklar şeklinde de projelendirilebilir. Toplam emsal inşaat alanının en çok %30’u ticaret olarak ayrılabilir.
-Ancak yol boyu ticaret oluşumunu sağlamak amacıyla 25 m. ve üzeri daha geniş yol akslarından cephe alan parsellerin zemin veya bodrum katlarının yola bakan kısımlarında ticaret düzenlemesi yer alacak olup, ticaret ve konut kullanımları ayrı ayrı projelendirileceği gibi aynı katta ticaret, konut ve otopark kullanımları karma olarak da düzenlenebilir. Bu alanlarda kat yükseklikleri; konut kullanımlarında en yüksek 3,50 m.’yi, ticaret kullanımlarında en yüksek 4,50 m.’yi, asma katlı ticari birimler tasarlanması durumunda en yüksek 6,50 m.’yi geçemez.
-TİCK-3 Alanlarında KAKS:1.60’tır.
-Donatı alanlarında; E:1.00, Yençok = Serbesttir.

İhale ilanı için tıklayın

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön