04 / 05 / 2024

10 firmaya ihale yasağı getirildi

10 firmaya ihale yasağı getirildi

İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı, TOKİ ile Akdeniz Üniversitesi, 10 kişi ve firmaya çeşitli sürelerle ihale yasağı getirdi



İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Akdeniz Üniversitesi, 4734 sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre toplam 10 kişi ve firmaya çeşitli sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi. Yasaklara ilişkin duyurular Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyurulara göre İçişleri Bakanlığı, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre "Yeni Yöntem Kimyevi Analiz Maddeleri Ticareti Anonim Şirketi" ile ortağı "Hayim Benbasat"ı ihalelerden men etti. İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihaleye katılan İstanbul Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle tüm ihalelere giremeyecek.

TOKİ
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "K.F.S. İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "Kerim Koçar"a ceza verdi.  TOKİ  tarafından yapılan ihaleye katılan  Ankara  Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 1 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.
AA


Geri Dön