Genel

10 Kasım’da otobüsler bedava mı? 10 Kasım’da metro, metrobüs, tramvay ücretsiz mi?

10 Kasım’da otobüs, metro, metrobüs’ün ücretsiz olup olmadığı merakla araştırılmaktadır. İşte 10 Kasım’da toplu taşımanın durumu!Dolayısıyla bugün yurdun dört bir yanında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk törenler ile anılacak

10 Kasım’da Atatürk'ü Anma Günüdür. Dolayısıyla bugün yurdun dört bir yanında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk törenler ile anılacak. Anıtkabir, okullar ve meydanlar başta olmak üzere yurdun dört bir yanında Atatürk'ün vefatının yıldönümü için etkinlikler düzenlenecek ve Ata’ya saygı duruşu gerçekleştirilecek. Bu kapsamda pek çok vatandaşlar 10 Kasım'da toplu taşıma ücretsiz mi sorusunun yanıtını arıyor.

Peki, 2022 10 Kasım otobüsler ücretsiz mi, yarın İETT, metro, metrobüs, Marmaray bedava mı yoksa ücretli mi olacak? İşte yöneltilen bu soruların yanıtı!

10 KASIM’DA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ?

10 Kasım'da toplu taşıma araçları ücretsiz olmayacaktır ve aynı ücret tarifesi geçerli olacak. Toplu taşıma araçları sadece dini ve milli bayramlarda ücretsiz hizmet vermektedir. 10 Kasım resmi tatil değildir. Bundan dolayı da 10 Kasım tarihinde toplu taşıma araçlarında ücretsiz ulaşım hizmeti söz konusu değildir.

YARIN BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI? 10 KASIM’DA BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

Tüm bankalar yalnızca hafta sonları ve resmi tatillerde kapalı olurlar ve herhangi bir işlem yapılmamaktadır. 10 Kasım’ın resmi tatiller sayılmadığı yer almaması sebebi ile yarın bankalar açık olup, işlemlere devam edeceklerdir. Yani 10 Kasım 2022 Perşembe günü banka şubelerinden işlem gerçekleştirilebilecek.

Aynı şekilde noterler, PTT’ler, kargolar, eczaneler, hastaneler ve diğer kamu kurumları da açık olacaklardır.

Resmi tatiller içerisinde 10 Kasım yer almıyor. Bundan dolayı bankalar ve diğer kamu kurumları normal çalışma saatleri içinde hizmet vereceklerdir. Okullar tatil olmaz ama düzenlenen törenler ile Ulu Önde Mustafa Kemal Atatürk anılacak. Atatürk’ün gözlerini yumduğu saat yani 09:05’te birçok kurumda siren sesleri ve saygı duruşu ile anma töreni yapılacak.

10 KASIM KARGOLAR ÇALIŞIYOR? YARIN KARGOLAR AÇIK MI?

10 Kasım resmi tatil sayılmadığı için Kargo şirketleri de çalışmalarına aynı şekilde devam edecek. Tüm kargo şirketleri normal mesai saatleri ve kargo dağıtım işlemlerini sürdürecektir.

Hisseli yere ev yapılır mı?

Tapu iptali kaç yıl sürer?

TOKİ başvurunun onaylandığını nasıl anlarız?