27 / 04 / 2024

10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi verilmiyor!

10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi verilmiyor!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Kiralık araç tarafında, sıfır araç stoklarında yaşanan problemler, müşterilerin mağduriyetine sebep olurken, ikinci el araç satışlarında yaşanan durgunluğun temel nedeni ise kredi kaynaklı” dedi.



Tüketiciler için yenilikçi lüks araç servisi, araç satışı ve kiralama hizmetleri veren Aşin Otomobil, sektörün güncel durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Otomotiv sektöründe yaşanan sorunların devam ettiğini belirten Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Kiralık araç tarafında, sıfır araç stoklarında yaşanan problemler, müşterilerin mağduriyetine neden olmaya devam ediyor. Kiralamayı yapan şirketler de taahhüttü yerine getirememekten kaynaklı itibar kaybına uğruyor. İkinci el araç satışları tarafında yaşanan durgunluğun temel nedeni ise kredi kaynaklı. Neredeyse 10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi verilmiyor” ifadesini kullandı.

SIFIR ARAÇTA SIKINTI AZALDI

Erdem, Ticaret Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu yeni yönetmeliklerle sıfır araç tarafında yaşanan sıkıntıların belirli ölçüde azaldığını belirterek, “Otomobil yatırım aracı olarak orta vadede önemini korumaya devam edecek. Sıfır araçtaki stok problemleri kiralama tarafında mağduriyet yaratıyor. Kiralama yapılacak araç markadan örneğin 10-15 gün içinde teslim edilme sözüyle satın alınıyor ve bu güvenceyle müşteri şirketlere kiralanıyor. Ancak 10 günde teslim edilmesi gereken araç 30-40 gün sonra dahi verilmeyince, hem hizmeti veren şirket itibar kaybediyor, hem de müşteri şirket mağdur oluyor” ifadesini kullandı.

10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi verilmiyor!

OTOMOBİL YİNE YATIRIM ARACI!

Bir veya birkaç adetle sınırlı sıfır aracı yatırım amacıyla satın alanların istediği fiyata alıcı bulamayınca aldığı aracı kullanmaya başladığını belirten Erdem, “Sıfır araç satan bayilerin önemli kısmı liste fiyatlarını uygulamaya başladı. Önlemlerin etkisini belirli bir oranda görmeye başladık. Şu anda pazarda durağan bir hava var. Bunun nedeni kredi problemi. 10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi verilmiyor, bu yüzden araç satın almak nakit parası olmayanlar için çok zor. Kısa vadede otomobili artık yatırımcılar değil, ihtiyaç sahipleri almaya başladı gibi görünüyor. Ancak orta vadede otomobilin yatırım aracı konumunu korumaya devam edeceğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.


Geri Dön