12 / 05 / 2024

10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?

10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?

Pasaport konusuna dair vatandaşlar, pek çok soru sormaktadır. Onlardan bazılarının içinde “10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?” soruları yer almaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!



10 YILLIK PASAPORT KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Pasaport işlemlerin tamamlanmasından sonra Türkiye'de 5 ile 7 gün içinde pasaport PTT aracılığı ile kişinin adresine geliyor.

HANGİ RENK PASAPORT ALMALIYIM?

Gri, yeşil ve bordo pasaportlar için başvuru yapılması gerekirken, siyah pasaport almak için başvuru gerekmez. Siyah yani diplomatik pasaport devlet tarafından verilir. Şartlarını taşıdığınız bir pasaport alarak birçok ülkeye vizesiz giriş yapabilir, vize isteyen ülkelerden de vize alabilirsiniz.

İLK DEFA PASAPORT NASIL ALINIR?

Pasaport başvurusunun yaş ayrımı gözetilmeden bizzat yapılması gerekiyor. Pasaport ücretini internetten online ya da bankalara yatırıp, yine internetten veya telefonla pasaport randevusu alınır ve bunu izleyen süreden sonra, nüfus müdürlüklerine 2 adet biyometrik fotoğraf ve TC Kimlik kartınızla gitmeniz yeterli olacaktır.

YURT DIŞINA ÇIKMAK İÇİN HANGİ PASAPORT GEREKLİDİR?

Hizmet pasaportu veyahut gri pasaport, tıpkı devlet memurlarına verilen yeşil pasaport gibi devlet için yurt dışında görev yapacak olan vatandaşlara verilen pasaport türüne denilmektedir. Hususi idareler tarafından ve belediyeler tarafından verilebilir.

2023 PASAPORT NE KADAR OLACAK?

Yılbaşından itibaren ehliyet ve pasaport harçlarına yüzde 123'lük zam gelecek. Yeni yılla birlikte 6 aylık pasaport harcı 309 liradan 689 liraya, 4 yıl ve üstü pasaport harçlarının ise 1478 liradan 3295 liraya yükseleceği öngörülüyor.

 PASAPORT HARÇ ÜCRETİNDE 2023 ENDİŞESİ!

Halk TV'de bu konuya dair yayınlanan habere göre, üretici fiyat endeksi (ÜFE) temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 144,61, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 97,30 artarken, ÜFE'ye göre belirlenen vergi, harç ve cezalara ise 2023 yılı itibari ile tarihi zam gelme ihtimali yer alıyor.

Unutulan rapor parası nasıl alınır?

Ziraat Bankası TOKİ iade parası nasıl alınır? TOKİ iade paraları hangi bankaya yatıyor?


Geri Dön