05 / 05 / 2024

100 Milyar TL verilecek! Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı

100 Milyar TL verilecek! Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, teşvik belgeli yatırımlar dahilinde yatırımcılara 2022 yılı içerisinde toplam olarak yaklaşık 100 milyar TL vergi teşviki vereceklerini açıkladı.



“VAZGEÇEREK YATIRIM MALİYETLERİNİ DÜŞÜRDÜK"

Nebati, "2022 yılının ilk yarısında bu teşvik dahilinde 13 bin yatırımcımız yaklaşık 46 milyar liralık makine ve teçhizat almıştır” diyerek, yatırım teşvik belgeli yeni yatırımlar için kullanılmak üzere 2023 yılı sonuna kadar alınan makine ve teçhizatın amortisman zamanlarını yarıya indirdiklerini de dile getirerek, yatırımcılara işlerini büyütme, yatırımlarını, üretim kapasitelerini artırmak için seslendi.

İmalat sanayine yönelik yatırım teşvik belgesi dahilinde yapılan yatırımlar ile ilgili inşaat işleri sebebi ile yüklenilen ve indirim konusu olmayan Katma Değer Vergisi'nin iadesi ile ilgili düzenlemeyi istisna düzenlemesine dönüştürdüklerini açıklayan Nebati, bu düzenleme dahiline teşvik belgeli turizm yatırımlarını dahil ettiklerini duyurdu. Nebati, bu teşvik ile beraber 2022 yılı içerisinde yaklaşık 2,5 milyar TL KDV'den vazgeçerek yatırım maliyetlerini düşürdüklerini ifade etti.

Bakan Nebati, 2023 yılının sonuna kadar asgari 500 milyon TL sabit yatırım öngörülen yatırımlar ile ilgili inşaat işleri sebebi ile yüklenilen ve indirim yolu ile telafi edilemeyen Katma Değer Vergisi'nin izleyen yıl iadesine imkan yarattıklarını söyleyerek, "Bu teşvik dahilinde 2022 yılının ilk altı aylık döneminde 13,6 milyar TL mal teslimi yapılmıştır. Yatırım teşvik belgeli yatırımlar dahilinde yatırımcılarımıza 2022 yılında toplamda yaklaşık 100 milyar lira vergi teşviki vererek, Türkiye Ekonomi Modeli'ne, cari açığı azaltmaya katkı sağlayacak imalata, yatırıma, üretime güçlü desteğimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

100 Milyar TL verilecek! Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 12 Ağustos 2022 tarihinde saat 14.47'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,02 Türk Lirası, euro 18,59 Türk Lirası, altının gramı ise 1044 Türk Lirası değerinde.

A101’deki kahve şenliği kaçmaz! Türk Kahve makine, Americano makinesi, Espresso makinesi… Ne ararsan var

THY’den havalı bilanço! Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk yaşandı!

Fiat Ducato Van Ağustos ayı fiyatları belli oldu! En ucuz Ducato Van kaç lira? İşte 12 Ağustos 2022 fiyat listesi...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön