27 / 04 / 2024

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.



İzmir'de, 100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası hizmetine başladı. Fabrika İzmirli üreticilerden doğrudan alınan günlük 100 ton sütü işleyerek mozeralladan tulum peynirine, dondurmadan yoğurda kadar birçok ürün elde edeceğini açıkladı.

Buna göre “Mera İzmir” projesi kapsamında çiftçiden alınan sütlerin işlenerek “İzmirli” markası ile satışa sunulacağı Bayındır Süt İşleme Fabrikası,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Murat Onkardeşler’in Genel Müdürü olduğu İzTarım A.Ş. tarafından işletileceği bildirildi.

dunya.com'dan Özlem SARSIN'ın haberine göre; fabrikanın açılış töreninde bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet’in 100. Yılı onuruna açılışı gerçekleşen Bayındır Süt İşleme Fabrikası’nın adını 100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası olarak kaydetti. Fabrika, 17 bin metre kare açık alanda 7 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve Ege Bölgesi’nin en büyük fabrikalarından biri olduğunu belirtildi.

Tesiste Küçükmenderes Havzası ve diğer bölgelerden 117 kişiyi istihdam ettiklerini kaydeden Soyer, 350 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen fabrikanın günde 100 ton, yılda 36 milyon litreden fazla süt işleyebildiğini söyledi. Başkan Soyer sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu, yılda 250 milyon liralık süt işleme kapasitesi demek. Avrupa Hijyen belgesine sahip Türkiye’deki sayılı tesislerden biri olan fabrika enerji ihtiyacını güneş enerjisi panelleri ile karşılayacak fabrikamızda, atık suyu tarımsal sulamada kullanılacak standartlarda arıtmakta." dedi.

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

Öte yandan Soyer; "Burası İzmir’in çoban haritasının başkenti. Belediye firmamızın İztarım Başka Bir Tarım kriterlerine uygun üretim yapan çobanlarımızdan piyasanın iki katına aldığı sütleri işte bu fabrikada işliyor ve kooparatifler aracılığı ile toplanan sütlerin burada “İzmirli” markası ürünlerine dönüşüyor. Aytıca satın aldığımız sütleri İzmir tulumundan gravyer peynirine, dondurmadan yoğurda birçok ürüne dönüştürerek İzmir’in öz değerine katma değer kazandırıyoruz. İzmirli markamız daha şimdiden Amerika ve Kanada’ya kadar ulaştı. Süt Kuzusu projemiz ile 30 ilçemizde çocuklarımıza armağan ettiğimiz sütlerimizi de artık Bayındır Süt Fabrikamızı da üreteceğiz. Bayındır Süt Fabrikamızın ismini de cumhuriyetimizin 100. Yılında, 100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası olarak burada hep beraber koyalım” diye konuştu.

TARİŞ, çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatlarında güncellemeye gitti

Tarım Bakanlığı 1 milyon 16 bin gıda denetimi yaptı! 159 firmaya suç duyurusunda bulundu!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön