28 / 04 / 2024

TARİŞ, çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatlarında güncellemeye gitti

TARİŞ, çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatlarında güncellemeye gitti

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, çekirdeksiz kuru üzüm alım avans rakamlarını kalite bazında güncellediklerini kaydetti. Türker, yaptığı yazılı açıklamada Birliğin tüm imkanlarını sağlayarak üreticilerin yanında olduğunu bildirdi.



Başkan Türker; Bu sene de üzüm rakamını belirlerken Türkiye ve dünyadaki üzüm rekolte miktarı ile iç ve dış piyasa rakamlarını da göz önünde bulundurduklarını belirterek, "Belirlediğimiz avans alım ücreti ile üretici ortaklarımızın memnuniyetini sağlamaya çalışırken diğer taraftan da Birliğimizin sürdürülebilirliğini korumaya çalıştık." diye konuştu.

Yeni alım avans fiyatları 7 numara için 55 Türk Lirası, 7,5 numara için 57,50 Türk Lirası, 8 numara için 60 Türk Lirası, 8,5 numara için 62,50 Türk Lirası, 9 numara için 65 Türk Lirası, 9,5 numara için 67,50 Türk Lirası, 10 numara ve bandırmasız için 70 Türk Lirası olarak açıklandı.

TARİŞ'İN AÇILI MI NEDİR?

Tariş İncir, Üzüm, Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleridir. Tariş İncir, Üzüm, Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri, (kısa adıyla Tariş), merkezi İzmir'de olan, bir kooperatiftir işletmesidir.

TARİŞ KİME AİT?

Bir üretici kooperatifi olan ve bu kapsamda faaliyeti başlayan Bağcılar Kooperatifi, üzüm piyasasını düzenlemek amacıyla Türkiye İş ve Ziraat Bankası'nın ortaklaşa kurduğu Üzüm Kurumu (Tariş Ltd.Şti) ile 1938 senesinde birleşerek faaliyetini Tariş Üzüm Birliği adı altında sürdürmeye devam etmiştir.

TARİŞ, çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatlarında güncellemeye gitti

TARİŞ HANGİ ŞEHİRLERDE BULUNUYOR?

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Muğla şehirlerine yayılmış 30 kooperatiften oluşuyor.

TARİŞ ZEYTİNYAĞI ALIYOR MU?

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 2022-2023 yılları sezonunda sızma zeytinyağı alım rakamını 81 Türk Lirası olarak belirlediklerini kaydetti.

TARİŞ GÜVENİLİR Mİ?

TARİŞ'in, incirle başlayan hareket ve ilerleyen yıllarda üzüm, pamuk, zeytin ve zeytinyağının eklenmesi ile Tariş, hem kooperatif olarak hem de marka olarak Türkiye'nin en güçlü ve en güvenilir kurumlarından birisi oldu.

Kuşadası Tariş arazisi 25 milyon TL'ye kamulaştırıldı!

Tariş ve TCDD arazileri Haziran'da satışa çıkacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön