28 / 04 / 2024

Tarım Bakanlığı 1 milyon 16 bin gıda denetimi yaptı! 159 firmaya suç duyurusunda bulundu!

Tarım Bakanlığı 1 milyon 16 bin gıda denetimi yaptı! 159 firmaya suç duyurusunda bulundu!

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 1 Ocak'tan itibaren insan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) temsilcileri ile Bakanlıkta bir araya geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek  1 Ocak'tan itibaren insan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

1 MİLYON 16 BİN GIDA DENETİMİ YAPILDI!

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre; Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi için büyük çaba gösterdiklerini belirterek;  “1 Ocak’tan bugüne kadar toplam 1 milyon 16 bin 980 gıda denetimi gerçekleştirdik. İnsan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk” ifadesini kullandı.

 

159 FİRMA HAKKINDA SORUŞTIRMA BAŞLATILDI!

Yumaklı, gıda ürünlerinin güvenilir şekilde üretimi ve satışıyla alakalı denetimler yaptıklarını belirterek ''Vatandaşımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor.'' dedi.

1 Ocak’tan bugüne kadar toplam 1 milyon 16 bin 980 gıda denetimi gerçekleştirdiklerini belirten Yumaklı bu denetimlerde 12 bin 788 adet uygunsuzluk tespit edilerek, insan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

 Tarım Bakanlığı 1 milyon 16 bin gıda denetimi yaptı! 159 firmaya suç duyurusunda bulundu!

21 Ağustos 2023 itibarıyla başlatılan bu uygulamada restoran, lokanta ve kafeterya gibi toplu tüketim yerlerinin denetlendiğini, ikinci etap denetimlerin ise kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi gıda satış yerlerine yönelik yapıldığını ifade eden Yumaklı, vatandaşlara, gıdayla ilgili şikayet ve olumsuz durumlar karşısında Bakanlığın Alo 174 hattına iletmeleri çağrısında bulundu.

Bakan Yumaklı resmen duyurdu: Kadın üreticilere 21 yılda 15 milyar destek ödemesi yapıldı!

Çiftçilere son dakika müjdesi geldi: Hesaplara 75.9 milyon TL yatıyor! Hangi tarımsal destekler ödeniyor? Hemen bakın!
Tüm çiftçiler, uzun bir bekleyişin ardından sonunda bekledikleri haberi aldılar!


 


Geri Dön