02 / 05 / 2024

11 ili vuran depremin faturası 105 milyar dolar!

11 ili vuran depremin faturası 105 milyar dolar!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada 11 şehirdeki depremin faturasının 105 milyar dolar olduğunu söyleyerek, "Az bir para değil ama güçlü ülkeler bunun üzerinden gelir." diye konuştu.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Pazarcık İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde, yaşanan büyük deprem felaketinden sonra kendilerine düşenin, depremin yaraları sarmak olduğunu dile getirerek, "Bize düşen çarkın dönmesini sağlamak. Türkiye'nin üretmesi, bir şekilde insanların değişik ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde faaliyetleri yürütmesi gerekiyor. Gidenleri getiremeyiz ama yaraları en iyi şekilde sararız Allah'ın izniyle." dedi.

11 ili vuran depremin faturası 105 milyar dolar!

Yaptığı açıklamada Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğuna da değinen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Güçlü olduğumuzu herkes görüyor, herkes bizim bu işlerin nasıl üstesinden geldiğimizi konuşuyor. Çok güçlü kurumlarımız, insan kaynağımız ve makina parklarımız var. Bu memleket 3 ambulansı bir arada göremezken bugün hava araçları var. Ambulans helikopter, ambulans uçaklarımız var." dedi.

Açıklamasında sahada çalışan iş makinelerine de değinen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Yalnızca bizim Bakanlığımızın 11 binin üzerinde aracı vardı. Bunun 5 bin tanesini sahada tuttuk. Vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamanın gayreti ve çabası içerisinde olduk. Yaralar sarılıyor, önce çadır, sonra konteyner kentler, şimdi de kalıcı konutları konuşur duruma geldik." dedi.


Geri Dön