17 / 05 / 2024

11 ili vuran depremin faturası 105 milyar dolar!

11 ili vuran depremin faturası 105 milyar dolar!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada 11 şehirdeki depremin faturasının 105 milyar dolar olduğunu söyleyerek, "Az bir para değil ama güçlü ülkeler bunun üzerinden gelir." diye konuştu.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, inşa edilecek olan konutlara ilişkin de bazı bilgiler verdi. Yaptığı açıklamada Kahramanmaraş'ta, şehir merkezlerinde 72 bin 500 civarında kalıcı konut, kırsalda da 30 bin 180 köy evi yapılacağını kaydeden Bakan Kiriçci, bunlarla ilgili farklı lokasyonlarda temel atma törenleri gerçekleştirildiğini söyledi. Yaptığı açıklamada 11 şehirdeki depremin faturası 105 milyar dolar olduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bunun daha ön tespit olduğunu ve bunun da 2 trilyon liranın üzerinde yaptığını söyledi.

11 ili vuran depremin faturası 105 milyar dolar!

Açıklamasında "Az bir para değil ama güçlü ülkeler bunun üzerinden gelir. Hiçbir şeyin eksikliğini çok şükür çekmedik. Temel atma törenleri devam ediyor. 848 TOKİ ihalesi yapıldı. Bunlar peyderpey yapılacak." diyen  Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Gündemi belirlenen bir ülke iken gündem belirleyen ülke olduk" dedi.

Kahramanmaraş'ı, Pazarcık'ı el birliği ile ayağa kaldıracaklarını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, daha güzel bir Kahramanmaraş'ı, Pazarcık'ı hep beraber inşa edeceklerini dile getirdi.

Prefabrik evlerde devlet desteği! Nisan ayı kampanyası ile deprem riskini ortadan kaldırın! Kaçıran çok üzülür!

Deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Bugün deprem mi oldu? 18 Nisan 2023 deprem nerede oldu?

Bakan Nebati, deprem sonrası AFAD'a ne kadar para aktarıldığını açıkladı!


Geri Dön