29 / 04 / 2024

11 meslek odasının denetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

11 meslek odasının denetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Resmi Gazete’de yayınlanan bakanlar kurulu kararı ile aralarında elektrik mühendisler odası, makine mühendisleri odası ve inşaat mühendisleri odası olmak üzere 11 meslek odasının idari ve mali denetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlandı....




dunya.com’da 7 Kasım’da “Orman Mühendisleri Odası’nın denetimi Bakanlığa geçti, diğerleri sırada” başlığıyla duyurduğumuz işlem bugün gerçekleşti.


Resmi Gazete’de yayınlanan bakanlar kurulu kararı ile aralarında elektrik mühendisler odası, makine mühendisleri odası ve inşaat mühendisleri odası olmak üzere 11 meslek odasının idari ve mali denetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlandı.


Resmi Gazete’de yayınlanan bakanlar kurulu kararı şöyle:


“Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı Çevre Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, İç Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Şehir Plancıları Odası üzerinde idari ve mali denetim, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılır.”


Dünya


Geri Dön