15 / 05 / 2024

çevre bakanlığına bağlı meslek odaları

çevre bakanlığına bağlı meslek odaları

Resmi Gazete’de yayınlanan bakanlar kurulu kararı ile aralarında elektrik mühendisler odası, makine mühendisleri odası ve inşaat mühendisleri odası olmak üzere 11 meslek odasının idari ve mali denetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlandı....

Dernek Başkanı Solakoğlu’ndan şok açıklama: Et yılbaşında bin TL’yi geçecek

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Et ve Süt Kurumu, dün ete yüzde 25 oranında zam yaptı. Et fiyatları altınla yarışmaya başladı. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarının yılbaşında bin TL’yi geçeceğini söyledi.

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam!

Et ve Süt Kurumu (ESK), et fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yaptığını duyurdu. Buna göre; Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptığını açıkladı.

Pendik’teki 90 dönümlük alan iki bakanlığı karşı karşıya getirdi!

İstanbul Pendik’te yer alan toplamda 90 dönümlük ormanlık alanı imara açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı Mimarlar Odası'nın açtığı davaya, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü meslek odasının yanında müdahil oldu.

TOKİ'nin Hatay, Osmaniye ve Malatya’daki 7 milyar TL'lik konut ihalesi tepki çekti!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Hatay, Osmaniye ve Malatya’da konut yapımı için dört farklı ihaleye çıktı. Toplam bedeli 7 milyar 172 milyon TL olan ihaleler tartışma yarattı.

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

MEB'e bağlı okulların pansiyon ücretleri yeni yılda 7.900 ile 37 bin 60 TL arasında olacak! SON DAKİKA!    

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden alınan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri yeni senede 27 bin 900 TL'dne başlayıp, 36 bin 600 TL'ye kadar yükselecek. İşte detaylar...

Tarım Bakanlığı OGM 1377 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı, 1377 sözleşmeli personel alımı için yedek aday atama duyurusunu resmi olarak yayımladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan önemli bir duyuru ile kurum bünyesine 1377 kişilik kadro ile memur alınacağı duyuruldu.

Yasamada yeni dönem başladı: Erdoğan, yeni anayasaya çağırdı

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü binasının önünde yaşanan bombalı saldırı teşebbüsünün ardından TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılına başlaması, artırılan güvenlik tedbirleriyle sağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yasama yılı çağrısı yaptı. 

Enerji Bakanlığı 25 adet personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Temmuz! Sakın kaçırmayın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu 25 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuruya ilişkin tüm detaylar ve başvuru şartları belli oldu.

Şehir hastaneleri personel alımlarına başlıyor! KPSS şartı yok! Başvuru şartları belli oldu! Fırsatı kaçırmayın

Şehir hastaneleri geniş hasta kapasitesi ile büyük sağlık personeli ihtiyacını beraberinde getiriyor. İŞKUR tarafından duyuruya göre şehir hastaneleri personel alımlarına başlıyor.  KPSS şartı yok! Başvuru şartları belli oldu! Fırsatı kaçırmayın...

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları açıklanırken, açık kadrolar da belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve son başvuru tarihi de paylaşıldı.

Adalet Bakanlığı o bölüme tam 626 personel alımı yapacak! Detaylar ve başvuru şartları belli oldu!

Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlardan yeni personel alım ilanları gelmeye devam ediyor. Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere yeni personel alım ilanı yayımlandı.

çevre bakanlığına bağlı meslek odaları Haberi

çevre bakanlığına bağlı meslek odaları


dunya.com’da 7 Kasım’da “Orman Mühendisleri Odası’nın denetimi Bakanlığa geçti, diğerleri sırada” başlığıyla duyurduğumuz işlem bugün gerçekleşti.


Resmi Gazete’de yayınlanan bakanlar kurulu kararı ile aralarında elektrik mühendisler odası, makine mühendisleri odası ve inşaat mühendisleri odası olmak üzere 11 meslek odasının idari ve mali denetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlandı.


Resmi Gazete’de yayınlanan bakanlar kurulu kararı şöyle:


“Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı Çevre Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, İç Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Şehir Plancıları Odası üzerinde idari ve mali denetim, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca...