27 / 04 / 2024

11 şehre yarış atları için at hastaneleri kurulacak!

11 şehre yarış atları için at hastaneleri kurulacak!

Kızılcahamam Kampı'nda, Devlet'in kumardan elini çekerek özelleştirileceği mesajını veren Ak Parti Hükümeti'nin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kumarın bir başka versiyonu olan At Yarışları'ndaki atlar için 11 şehre At Hastanesi kuruyor...



KUMAR ile yıllardır ülkede aileleri perişan eden devlet, önümüzdeki günlerde dinimizce haram olan piyango sektöründen çekilmeye hazırlanıyor. Ak Parti'nin  Kızılcahamam kampında konuşulan ve kararlaştırılan özelleştirme ile ilgili artık devlet piyango sektöründen elini çekecek. Kumarı artık devlet değil özel sektör oynatacak. Bir yandan bunlar olurken öte yandan ise aynı hükümetin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı daha iyi at yarışı oyunları oynatılması için 11 kente At Hastaneleri kurmaya hazırlanıyor. 


İYİ KUMAR İÇİN ATLARIN MODERN CİHAZLARLA SAĞLIK DURUMLARI TAKİP ALTINA ALINACAK 


Geçtiğimiz Temmuz ayında ihaleye çıkılmadan, doğrudan alım yoluyla yapımına başlanan 11 At Hastanesi ile ilgili detaylarda giderek netleşti. At yarışları için Hipodromların olduğu illerde yapılacak olan At Hastaneleri'nde yarış atları tedavi edilecek, daha iyi kumar için atların modern cihazlarla sağlık durumları takip altına alınacak. 


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni projesi olan At Hastanelerinin illeri de belli oldu. Buna göre, başta İstanbul olmak üzere, Adana, Bursa, izmir, Elazığ, Şanlıurfa, Eskişehir,  Ankara  ve Diyarbakır gibi büyük kentlerin de aralarında bulunduğu 11 ilde hastane yapımına başlandı. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan At Hastanaleri'nde son sistem cihazlar yer alacak. Atların tedavi yöntemleri üzerine araştırmaların da yapılacağı bu hastanelerde, yarışlarda sakatlanan, rahatsızlanan yarış atlarına da anında müdahale edilmesi düşünülüyor. Bazı illerde yapımına başlanan At Hastaneleri'nin toplam maliyetinin ise 78 milyon TL olması bekleniyor. 


HASTANELER NEREDE YAPILACAK, KİMLER İNŞA EDECEK 


İstanbul-izmit: Veliefendi Hipodromu ve izmit'teki Pansiyon Harası'ndaki hastanelerin ihalesi 14.3 milyon TL ile Makro Yol'da kaldı. 

Adana-Urfa-Elazığ- Diyarbakır: 4 ildeki at hastanelerini ve hipodrum projelerini Hazmer Yapı yapacak. 

Bursa Osmangazi-Karacabey: Bu iki bölgede hastanenin yapım ihalesi 14 milyon 97 bin TL'ye Mehmet Fuat Ekşioğlu'na verildi. 

İzmir: Şirinyer Hipodromu At Hastanesi'nin ihalesi 7 milyon TL'ye As inşaat'ta kaldı. 

Ankara: 75'inci Yıl Hipodromu At Hastanesi'ni 7.1 milyona Güven-Er inşaat yapacak. 

Eskişehir: Pansiyon Harası At Hastanesi'nin ihalesini 7.8 milyon TL'ye Moni Yapı kazandı. 



Ahmet Açıkçay/ Milli Gazete


Geri Dön