30 / 04 / 2024

Tarihi yarımada için 143 farklı proje hazırlandı!

Tarihi yarımada için 143 farklı proje hazırlandı!

TAYGİAD tarihi yarımada için 143 farklı proje hazırlandı. Proje kapsamında yarımadada yapılacak festival Rio’daki karnavala bile rakip olacak, bölge esnafı da markalaşacak.



İstanbul’a gelen turistin ilk adresi olan tarihi yarımada kabuk değiştiriyor. Yarımadanın ruhunu yeniden canlandırmak ve sorunlarına çözümler bulmak için 22 oda ve derneğin tek çatı altında toplanarak oluşturdukları Tarihi Yarımada Girişimcileri İşadamları Derneği (TAYGİAD), valilik ve akademisyenlerle elele verdi. Bölge için 143 proje hazırlandıklarını belirten TAYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin, "Türkiye'ye mal olacak bir hareket başlatıyoruz" dedi. Bu bölgede işporta, hanutçuluk ve tarihi eserlere verilen sıkıntılar gibi sorunları kökten çözmek istediklerini belirten Yetişgin, "Bölgedeki dilenci sorununa çözüm bulacağız. Avrupa’daki gibi sokak sanatçılarına izin verilmesine çalışacağız " dedi. 15 Eylül'de bölgede dünya çapında bir festival yapacaklarını belirten Yetişgin, "Konsept çok farklı olacak ama Rio Festivali bile bunun yanında küçük kalacak. Edirnekapı surlarından girilerek başlayacak, Eminönü meydanına kadar şenlikli bir program olacak" dedi. Bu festival için yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar yürüteceklerini belirten Yetişgin, o gün Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı’nın olduğu bölgeyi 24 saat açık tutmak istediklerini kaydetti.  


ESNAF MARKALAŞACAK 


TAYGİAD KOBİ Geliştirme Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Fatma Ayanoğlu Şişman ise, yarımada esnafını geliştirecek ve büyütecek çalışmalarının olduğuna dikkat çekti. Şişman, “KOBİ’ler için sponsorluk ve hibe projeleri olacak, öğrenciler araştırma projelerini burada yapacak, esnafa seminerler ve eğitimler düzenlenecek ayrıca esnafın markalaşması için çalışmalar yürütülecek” dedi.



Akşam


Geri Dön