17 / 05 / 2024

istanbuldaki tarihi yarım adalar

istanbuldaki tarihi yarım adalar

TAYGİAD tarihi yarımada için 143 farklı proje hazırlandı. Proje kapsamında yarımadada yapılacak festival Rio’daki karnavala bile rakip olacak, bölge esnafı da markalaşacak.

Yarım kalan daireler için ödenen tutarlar iade edilecek!

İstinaf mahkemesi projesi yarım kalan ve şirketlere peşin ödeme yapılan krediler için bankaların tüketiciye para iadesi yapmasına karar verdi. 

Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar ile ilgili karar çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta müteahhitler tarafından yarım bırakılan projeleri tamamlamak isteyen Esenyurt Belediyesi geçtiğimiz günlerde inşaatların tamamlanması için meclise teklif götürmüştü. Teklif ile ilgili komisyondan ret kararı çıktı. 

Mağdurlara müjde! Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar tamamlanacak!

Esenyurt Belediyesi, ilçede yarım kalan inşaatları tamamlamak için düğmeye bastı. 

Haziran'daki faizsiz ev ve araç teslimlerinin değeri yarım milyara dayandı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen faizsiz ev ve araç teslimlerinin değeri Haziran 2021'de yarım milyara dayandı...

Gram altın gitti, yarım gramlık altın geldi!

Son zamanlarda yaşanan altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşların alım gücünü etkiledi. Düğün sezonun açılması ile birlikte takı takmak isteyen vatandaşlar çeyrek altın yerine gram altını tercih ederken, şimdi ise gram altından vazgeçerek yarım gramlık altına yönelmeye başladı.

Libya'da yarım kalan inşaat projeleri tamamlanacak!

Libya Dış Basın İdaresi Genel Müdürü Muhammed Tavil, Libya'da yarım kalan inşaat projelerin Türk şirketlerinin desteği ile tamamlanacağını dile getirdi.

Çorum'daki 25.1 milyon TL'lik kapalı spor salonunun inşaatı yarım kaldı!

Çorum Belediyesi tarafından yapımına 2017'de başlanan ve 25 milyon 161 bin TL'lik kapalı spor salonu yarım kaldı.

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Başakşehir Belediyesi, yarım kalan Başakşehir Şahintepe bağlantı yolunu tamamlıyor!

Başakşehir Belediyesi,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yarım bıraktığı Başakşehir Şahintepe bağlantı yolunun yapım çalışmalarını tamamlıyor.

Çanakkale'de 30 milyon liralık kültür merkezi projesi yarım kaldı!

5 yıl önce temeli atılan ve 2018'de tamamlanacağı sözü verilen Çanakkale Kültür Merkezi binasının inşaatı yarım kaldı. İnşa edilecek bina için 30 milyon lira para harcanmıştı.

Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projeleri devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Irak'taki Kubehan Medresesi yarım asırdır yeniden imarı bekliyor!

Osmanlı döneminde hayata geçirilen ve  bölgenin önemli dini eğitim merkezleri arasında yer alan Kubehan Medresesi, yarım asırdır yeniden imarı bekliyor...

istanbuldaki tarihi yarım adalar Haberi

istanbuldaki tarihi yarım adalar

İstanbul’a gelen turistin ilk adresi olan tarihi yarımada kabuk değiştiriyor. Yarımadanın ruhunu yeniden canlandırmak ve sorunlarına çözümler bulmak için 22 oda ve derneğin tek çatı altında toplanarak oluşturdukları Tarihi Yarımada Girişimcileri İşadamları Derneği (TAYGİAD), valilik ve akademisyenlerle elele verdi. Bölge için 143 proje hazırlandıklarını belirten TAYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin, "Türkiye'ye mal olacak bir hareket başlatıyoruz" dedi. Bu bölgede işporta, hanutçuluk ve tarihi eserlere verilen sıkıntılar gibi sorunları kökten çözmek istediklerini belirten Yetişgin, "Bölgedeki dilenci sorununa çözüm bulacağız. Avrupa’daki gibi sokak sanatçılarına izin verilmesine çalışacağız " dedi. 15 Eylül'de bölgede dünya çapında bir festival yapacaklarını belirten Yetişgin, "Konsept çok farklı olacak ama Rio Festivali bile bunun yanında küçük kalacak. Edirnekapı surlarından girilerek başlayacak, Eminönü meydanına kadar şenlikli bir...