06 / 05 / 2024

11 yeni şehir hastanesi geliyor!

11 yeni şehir hastanesi geliyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "13 bin 400 yatak kapasiteli toplam 10 şehir hastanesini açtık. 11'inin ihalesi, 10'unun da yapımı devam ediyor. Bugün 200 bin yatak kapasitesine ulaştık. İhaleye çıktığımız 11 hastaneyi genel bütçeden yapmaya karar verdik" diye konuştu...



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sabah gazetesi  Ankara  Büro'nun ev sahipliğinde Turkuvaz Medya Buluşmaları'na konuk oldu. Bakan Koca şehir hastaneleri, sağlık yatırımları ve projeleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu:

ŞEHİR HASTANELERİ

Hasta, ameliyat ve doluluk oranıyla ilgili garanti yok, hizmetle ilgili bir garanti var. Borç üstlenim garantisi imzalamadık. Bu işbirliğinde kiramızı ödeme garantisi verdik. Radyoloji, görüntüleme, laboratuar gibi hizmetleri ödüyoruz. Yatırım için cebimizden para çıkmadı. Firmanın, arsa kullanım bedeli 25 yıl ama diğer hizmetler de sınır 5 yıl. 25 yılın sonunda binalar devlete geçecek ve her 5 yılda açık ihale üzerinden uygun teklife veren ile hizmet alımları sürdürülecek. Belli ödemeler hastane bütçesinden yapılır, bu şehir hastanesine özgü bir durum değil. Yani kendi bütçemiz ile yapsaydık iyen aynı parayı ödeyecektik. Buralar ticarethane ve hastaları da para olarak görmüyoruz.

KAMU-ÖZEL İŞBİRLİĞİ

13 bin 400 yatak kapasiteli toplam 10 şehir hastanesini açtık. 11'inin ihalesi, 10'unun da yapımı devam ediyor. Bugün 200 bin yatak kapasitesine ulaştık. İhaleye çıktığımız 11 hastaneyi genel bütçeden yapmaya karar verdik. Muhalefet şehir hastaneleri üzerinden bir algı operasyonu yapmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanınımızın "Hayalim" dediği rüya projenin çöktüğü algısı oluşturmaya ve koca bir emeği karalamaya çalışıyorlar. Kamu - Özel İşbirliği sonuçta bir finans modeli. Bu amaçtan vazgeçmedik, sadece finans modelini değiştirdik, işbirliği devam ediyor.

Şehir hastaneleri artık genel bütçe kaynakları ile yapılacak!


Geri Dön