27 / 04 / 2024

1100 lira yardım başvurusu nasıl yapılır?

1100 lira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 1.100 TL pandemi yardım ödemesi yapılıyor. Pandemi döneminde 1.000 lira olarak verilen sosyal yardım parası tam kapanma ile birlikte 1.100 liraya yükseldi.



Belli başlı şartları taşıyan herkese -Devlet üzerinden başvuru yapmaları halinde 1.100 lira verilecek. Peki, tam kapanma yardım başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet sosyal yardım başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

A Haber'de yer alan habere göre; tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de bazı önlemler alındı. Daha önce 1.000 lira olarak verilen yardım ödemesi tam kapanma sürecinin ardından 1.100 liraya çıkarıldı. Yardım ödemeleri maddi açıdan sıkıntı çeken ailelere veriliyor.

1100 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. İhtiyaç sahipleri T.C. Kimlik numaralarının son rakamına göre e-Devlet'ten başvurularını yapabilecek.

Yapılan açıklamaya göre, online başvuruda oluşabilecek yoğunluğun, hizmet erişimine engel olmasını önlemek  için, T.C. Kimlik numarasının son rakamı 0 olanlar pazartesi günü, 2 olanlar salı günü, 4 olanlar çarşamba günü, 6 olanlar perşembe günü ve 8 olanlar cuma günleri başvuru yapabilecek.

Cumartesi ve pazar günleri ise isteyen herkes başvuru yapabilecek.

1100 lira yardım başvurusu nasıl yapılır?

BAŞVURU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. Yapılan değerlendirmeler, hane bazlı olarak yapılıyor. Belli şartların sağlanması halinde başvuru yapan kişinin değerlendirmeleri, başvuru formunda belirttiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bildiriliyor.

1100 TL YARDIM ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILIYOR?

IBAN bilgilerini başvuru formuna ekleyen vatandaşların 1100 TL olan pandemi yardım parası hesabına yatacak.  IBAN bilgisini girmeyenler ise ödemelerini PTT aracılığıyla alabilir.

BAŞVURUDA NEYE BAKILIYOR?

'Çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız işyerindeki durumunuz nedir? (ücretli, yevmiye, aile şirketi vs)', 'Aylık toplam geliriniz ne kadar?', 'Kiracı mısınız? Kiranız ne kadar?', 'Su, elektrik ve doğalgaz faturanız kaç lira? gibi şartlara bakılıyor.

1100 lira yardım başvurusu nasıl yapılır?

BAŞVURULARDA GELİR KISTASI ŞARTI YOK

Başvurularda herhangi bir gelir kıstası şartı bulunmuyor. Ancak e-Devlet üzerinden açılan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu bölümünde, başvurucunun iş ve sosyal durumu, aylık geliri, çocuk sayısı, kirada oturup oturmadığı, en son gelen su, gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor.

Bakanlık ön başvuruları inceledikten sonra, desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara ödemeleri yapacak.

İhtiyacı olana 1.000 TL! Başvuru yapan parasını alıyor!

Ailelere 600 TL nakit belediye yardım parası! Başvurular başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön