30 / 04 / 2024

İhtiyacı olana 1.000 TL! Başvuru yapan parasını alıyor!

İhtiyacı olana 1.000 TL! Başvuru yapan parasını alıyor!

Koronavirüs salgını sürecinde yapılan desteklerden en önemlilerinden biri de ihtiyaç sahibi ailelere yapılan sosyal yardımlar oldu. İlk iki fazda 4,4 milyon haneye 1.000'er TL yardım yapılmasının ardından üçüncü faz ödemeler için başvurular alınmaya başlandı.



Pandemi yardımında üçüncü faz için başvurular alınmaya devam ediyor. 6 milyondan fazla haneye ödenen 1.000 TL'lik sosyal yardım ödemeleri için başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. 1.000 TL pandemi yardımı ile hane halklarının para ihtiyacı karşılandı. Peki, e-Devlet pandemi yardımı başvuru nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? İşte detaylar...

İhtiyacı olana 1.000 TL! Başvuru yapan parasını alıyor!

1000 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, T.C. Kimlik numarasının son rakamına göre e-Devlet'ten başvuru yapılabilecek.

Yapılan açıklamaya göre, online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, T.C. Kimlik numarasının son rakamı 0 olanlar pazartesi, 2 olanlar salı, 4 olanlar çarşamba, 6 olanlar perşembe ve 8 olanlar cuma günleri başvuru yapabilecek. Cumartesi ve pazar günleri ise isteyen herkes başvurabilecek

İhtiyacı olana 1.000 TL! Başvuru yapan parasını alıyor!

BAŞVURU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

A Haber'de yer alan habere göre; başvuru süreçleri e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılıyor. Şartların sağlanması halinde başvuru sahibinin, başvuru formunda belirttiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na değerlendirmeler iletiliyor.

İhtiyacı olana 1.000 TL! Başvuru yapan parasını alıyor!

1000 TL YARDIM ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILIYOR?

1000 TL pandemi yardım başvuru sırasında IBAN bilgilerini başvuru formuna ekleyen vatandaşların ödemeleri hesaplarına yapılacak. IBAN bilgisini girmeyenlere ise PTT aracılığıyla ödeme yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yeni bin liralık desteğe düzenli geliri olmayanlar, günlük yevmiye ile çalışırken işsiz kalıp gelirinden olanlar başvuracak. Her evden bir kişinin başvurması yeterli olacak. Destek hane başına ödenecek.

İhtiyacı olana 1.000 TL! Başvuru yapan parasını alıyor!

KİMLER BAŞVURAMAZ?

Bu destekten düzenli geliri olan kamu işçileri, memurlar, emekliler, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alanlar yararlanamayacak. Daha önce bin liralık destekten yararlananlar da başvuru yapamayacak. İlk kez destekten yararlananlar başvuru yapabilecek.

BAŞVURUDA NEYE BAKILIYOR?

'Çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız işyerindeki durumunuz nedir? (ücretli, yevmiye, aile şirketi vs)', 'Aylık toplam geliriniz ne kadar?', 'Kiracı mısınız? Kiranız ne kadar?', 'Su, elektrik ve doğalgaz faturanız kaç lira?' gibi kriterlere bakılıyor.

BAŞVURULARDA GELİR KISTASI ŞARTI YOK

Başvurularda herhangi bir gelir kıstası şartı bulunmuyor. Ancak e-Devlet üzerinden açılan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu bölümünde, başvurucunun iş ve sosyal durumu, aylık geliri, çocuk sayısı, kirada oturup oturmadığı, en son gelen su, gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor.

Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak.

.Başvuru yapan herkese 1000 TL ödeme!

Müjde! E-devlet ile 1000 TL pandemi yardımı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön