27 / 04 / 2024

Avrupakent GYO 47.6 milyon TL'ye dükkan satın alıyor! Halka arzdan sonra yatırımlar hızlandı!

Avrupakent GYO 47.6 milyon TL'ye dükkan satın alıyor! Halka arzdan sonra yatırımlar hızlandı!

Avrupakent GYO, Kemerburgaz'da bir siteden 650 metrekarelik dükkanı 47.6 milyon TL'ye dükkan satın alıyor. İşte o satın alma ile ilgili tüm detaylar...



Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) maddi duran varlık alımı hakkında açıklama yaptı. 

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın dün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında, Doruk Ticari Yatırımlar ve İnşaat A.Ş. mülkiyetinde olan, İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mahallesi 402 ada, 6 nolu parsel üzerinde kayıtlı 11 nolu bağımsız bölümün 47 milyon 665 bin TL+KDV bedel ile satın alınmasına karar verildi. 

Söz konusu gayrimenkulün niteliği dükkan olarak belirtilirken, İnvest Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin 22.01.2024 tarihli Değerleme Raporu ile piyasa değeri de 47 milyon 665 bin TL+KDV olarak belirlendi. 

Avrupakent GYO, satın almanın mevcut yatırım stratejisi kapsamında düzenli kira getirisi elde etmek amacıyla yapıldığını belirtti. Kemerburgaz'da yer alan dükkan peşin ödeme ile satın alınacak. 

Alım bedelinin ortaklık ödenmiş sermayesine oranı yüzde 11.92, alım bedelinin ortaklığın kamuya açıklanan son finansal tablosundaki aktif toplamına oranı yüzde 0.30, alım bedelinin ortaklığın kamuya açıklanan son finansal tablosundaki maddi duran varlıkların net değerine oranı yüzde 42.61, hasılat tutarına oranı da yüzde 1.95 olarak belirlendi. 

Avrupakent GYO 47.6 milyon TL ye dükkan satın alıyor! Halka arzdan sonra yatırımlar hızlandı!

Değerlemeye konu taşınmazın konumlu olduğu site, 2 bin 866,86 metrekare yüzölçümü büyüklüğüne sahip olan 402 ada, 6 nolu parsel üzerinde 1. ve 2. olmak üzere toplam 2 adet blok şeklinde inşa edilmiş durumda. 

Avrupakent GYO'nun satın aldığı dükkan 2. Blok parselin doğusunda bulunuyor. Söz konusu dükkan 1. bodrum katta konumlu ve brüt 650 metrekare kullanım alanlı,  dükkan ve WC hacimleri olacak şekilde tasarlanmış durumda. Söz konusu gayrimenkul şu anda Carrefour market olarak kullanılıyor. 

Dükkanın metrekare birim satış değeri 73 bin 330 TL, metrekare birim kira değeri 251 TL, aylık kira değeri de 163 bin 150 TL olarak belirlendi. 

Avrupakent GYO 47.6 milyon TL ye dükkan satın alıyor! Halka arzdan sonra yatırımlar hızlandı!

AVRUPAKENT GYO'DAN PEŞ PEŞE YATIRIMLAR

Avrupakent GYO, halka arzından sonra gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı.  Şirket, geçtiğimiz hafta Swissôtel Resort Bodrum Beach'i 580 milyon TL bedelle peşin olarak satın almıştı. 

Bu yatırımdan önce Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan 3 katlı binayı da 485.5 milyon TL bedelle satın alan Avrupakent GYO,  Avrupa Konutları Esentepe'den 14 adet dükkan ile 2 adet ofisi 300 milyon TL'ye ve Avrupa Residence Yamanevler'den de 23 adet gayrimenkulü 415 milyon TL'ye satın aldı.

Avrupakent GYO, 580 milyon TL değerindeki Swissôtel Resort Bodrum Beach'i satın aldı!

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan 3 katlı bina alıyor!

Avrupakent GYO projelerinde 2 ayda 186 milyon TL'lik satış!

Avrupakent GYO, Avrupa Residence Yamanevler'den 415 milyon TL'ye 23 adet gayrimenkul alıyor!


Geri Dön