27 / 04 / 2024

12 ay ertelemeli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

12 ay ertelemeli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

3 kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank tarafından konut kredilerinde yapılan faiz indirimi sektörü canlandırdı. Peki 12 ay ertelemeli konut kredisi ödemeleri ne kadar? Başvurular nasıl yapılır?



Kamu bankaları tarafından başlatılan konut kredisi kampanyası koronavirüs salgını sebebiyle durgunluk yaşanan konut sektörünü hareketlendirdi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faiz kampanyası Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank gibi kamu bankaları tarafından başlatıldı.

Yapılan açıklamaya göre; 15 yıla kadar vadelerde birinci el/sıfır konutlar için aylık 0.64, ikinci el konutlar için aylık 0.74 faiz oranı uygulanacak. 

DESTEK PAKETİ AÇIKLANDI

3 kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması amacıyla vatandaşlara ve finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda sağlayabilmesi için yeni kredi destek paketlerini açıkladı.

Özellikle konut kredi paketi kapsamında sıfır konutlar için uygulanacak aylık yüzde 0,64 faiz oranı, bir dönüm noktası oldu. Mayıs 2013'te konut kredi faiz oranlarında görülen yüzde 0,69'un da altında olan, tarihin en düşük konut kredi faizi olarak kayıtlara geçecek. Konut kredisi başvuruları kamu bankaları şubelerinden gerçekleştirilecek. 

15 YILA KADAR VADE İMKANI

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında, düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile kredi fırsatı sunulacak. Bu "tarihi" fırsattan daha geniş kesimlerin yararlanabilmesi için müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırdı. 3 büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL'ye kadar kredi çekilebilecek. Kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük öz kaynak/peşinat oranı uygulanacak.Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile kredi fırsatı sağlanacak. 

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

300 bin TL'lik bir konut kredisi 180 ay vadeli çekilmek istendiğinde konut eğer sıfırsa 6 ay ödemesiz kredide aylık taksit 2 bin 930 TL olacak. Toplam geri ödeme tutarı ise 509 bin 807 TL.

Konut ikinci el ise 6 ay ödemesiz kredi çekilirse aylık taksit 3 bin 148 TL tutacak. Toplam geri ödeme miktarı da 547 bin 774 TL olacak. 

Sıfır konutta faiz yüzde 0.64, ikinci elde ise yüzde 0.74. 6 ay geri ödemesiz olduğunda taksit ödemesi 174 ay olacak.

Sıfır veya ikinci el konutta 12 aya kadar ödemesiz kredi kullanılabilecek. 180 ay vadeli 300 bin TL'lik konut kredisi eğer 12 ay ödemesiz çekilmek istenirse sıfır konutta taksit 3 bin 57 TL olacak.

İkinci el konut için 12 ay geri ödemesiz kredi çekilirse de aylık taksit 3 bin 284 TL taksit ödemesi yapılacak. Sıfır konutta geri ödeme toplam tutarı 513 bin 551 TL olacak. İkinci el konutta ise toplam geri ödeme 551 bin 775 TL olacak.

Sıfır konutta 6 ay geri ödemesiz seçeneğinde aylık taksit 127 lira daha az, toplam geri ödeme de 3 bin 744 lira daha az oluyor. İkinci el konutta ise 6 ay geri ödemesiz kredi seçeneğinde aylık taksit 12 ay ödemesiz seçeneğine göre 136 TL azalıyor. Toplam geri ödemede 4 bin TL düşüyor.

Konut kredisi hesaplamasının nasıl yapıldığı merak ediliyor. Ziraat Bankası konut kredisi başvurusuna yoğun talep gösteriliyor.  Konut kredisi başvurusu Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştiriliyor. Ayrıca Ziraat Bankası çağrı merkezi aracılığı ile de başvuru kabul ediyor.

Konut kredisi faizleri Temmuz'un ikinci haftasına nasıl başladı?

Yüksek faizli konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

 


Geri Dön