27 / 04 / 2024

12 saatlik yol 5 saate düşüyor! Akdeniz’de 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

12 saatlik yol 5 saate düşüyor! Akdeniz’de 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Sahil Yolu'nda bu sene üç tünel ve bir viyadüğün hizmete açılacağını belirtti. İşte detaylar…



Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Sahil Yolu'nda bu sene üç tünel ve bir viyadüğün hizmete açılacağını ifade etti. Vali Pehlivan, beraberindekiler ile Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin Mersin etabında devam edilen tünel, yol ve viyadüklerde incelemede bulundu, ilgili kişilerden ise bilgi aldı.

Pehlivan, gazetecilere, mevcut projenin Türkiye için çok önemli olduğunu açıkladı. Mersin-Antalya yolunun yaklaşık olarak 500 kilometre olduğunu ifade eden Pehlivan, bu 500 kilometrenin 264 kilometresinin Mersin ilinin sınırları içerisinde yer aldığını duyurdu.

Proje kapsamı bütününde bugüne kadar toplam olarak 196,5 kilometre bölünmüş yol yapıldığını anımsatan Pehlivan, şu şekilde açıkladı:

"Proje içerisinde 28 tünel bulunuyor, bu tünellerin 16'sının inşaatı bitti. 10 tünel ise vatandaşların hizmetine açıldı. Yine bu projede 16 viyadük mevcut. 16 viyadüğün beşi tamamlandı, ikisi hizmete açıldı. Bu yol bittiğinde 264 kilometre uzunluğunda olan yol 30-35 kilometre kısalmak sureti ile 228 kilometreye düşecek. Bu da zaman diliminde yaklaşık olarak iki saat avantaj ve aynı zamanda tasarruf elde etmek manasına geliyor. Tüneller duble şekilde açılmakta. Toplam olan uzunluğu 76 kilometre. Viyadüklerin uzunluğu da yine aynı şekilde gidişli gelişli duble olarak düşünüldüğü zaman 10 kilometrenin üzerinde."

12 saatlik yol 5 saate düşüyor! Akdeniz’de 3 tünel ve 1 viyadük açılacak


Geri Dön