10 / 05 / 2024

12 saatlik yol 5 saate düşüyor! Akdeniz’de 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

12 saatlik yol 5 saate düşüyor! Akdeniz’de 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Sahil Yolu'nda bu sene üç tünel ve bir viyadüğün hizmete açılacağını belirtti. İşte detaylar…



Pehlivan, mevcut yol güzergahının yüzde 17'sinin tünellerden ve yüzde 3'ünün de viyadüklerden oluştuğunu açıkladı.

Güzergahın Mersin sınırının son etabı şeklinde olan Anamur-Gazipaşa arasındaki 11-12 kilometrelik yolun ihalesinin de Karayolları Genel Müdürlüğü aracılığı ile yapıldığını hatırlatan Pehlivan, "Orada da yedi tünel, altı viyadük bulunuyor. Yakın zamanda orada da şantiye kurulup çalışmalar olacak. Birkaç sene içerisinde yolun tamamı bitirilecek" İfadelerini kullandı.

Çalışmaların tüm hız ile devam ettiğini söyleyen Pehlivan, "Bu yıl itibarı ile üç tünelimizi T6, T7 ve T8 tünellerimizi, bir viyadüğümüzü hizmete açmaktayız. Nükleer santralin olduğu Büyükeceli'deki viyadükte, malumunuz olan santralde 26 bin kişi çalışıyor. Orada viyadük ile geçmek sureti ile altta da akıllı kavşak ve yol bağlantıları ile orada müthiş rahatlık sağlıyor. Bir-iki ay içerisinde orası da trafiğe açılacak. Bu üç tünel ve bir viyadükte yolun standartlarının çoğaltılmasına katkı sağlayacak" açıklamalarını yaptı.

Pehlivan, bu projenin bitmesiyle Mersin-Antalya arasındaki seyahat zaman zarfının yaklaşık beş saate düşeceğini söyledi.

12 saatlik yol 5 saate düşüyor! Akdeniz’de 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!

Çalışanları korkutan haber! İşten çıkarmalar yolda!

Türkiye’nin çok satan telefonu iPhone 12 Pro A101’de 12 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön