29 / 04 / 2024

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!

AVM'lerde kiralanabilir alan başına düşen cirolar, ağustos ayında İstanbul'da 5 bin 719 lira, Anadolu'da ise 3 bin 559 lira olarak gerçekleşti. İşte detaylar…



AVM Perakende Ciro Endeksi, ağustos ayında geçtiğimiz yılın aynı zaman dilimine göre yüzde 133,4 artış göstererek 1.160 puana çıktı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research aracılığı ile ortak şekilde oluşturulan AVM Endeksi'nin ağustos ayı sonuçları bildirildi.

Her ay düzenli bir şekilde yayımlanan verilere göre, ciro endeksi, ağustos ayında, geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine kıyas ile enflasyondan arındırılmadan bakıldığında yüzde 133,4 artarak 1.160 puana çıktı.

Ağustos ayı için açıklanan senelik enflasyon oranının yüzde 80,21 olduğu zaman, metrekare verimlilik endeksindeki artışın enflasyonun üzerinde olduğu anlaşıldı. Metrekare verimlilik endeksi temmuz ayına göre yüzde 9,7 çoğaldı.

AVM'lerde kiralanabilir olan alan (metrekare) başına düşen cirolar ağustos ayında İstanbul'da 5 bin 719 lira, Anadolu'da ise 3 bin 559 lira olarak gerçekleşti. Türkiye geneli metrekare verimliliği ise 4 bin 423 lira oldu.

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön