30 / 04 / 2024

1250 lira Aile Destek Ödemesi nasıl alınır?

1250 lira Aile Destek Ödemesi nasıl alınır?

Vatandaşlar 1250 lira aile destek ödemesi nasıl alınır diye araştırıyor. Devletin sosyal ve maddi yardımlarına bir yenisi daha ekledi. İhtiyaç sahibi, dar gelirli ya da yardıma muhtaç ailelere 1250 lira destek ödemesi yapılacak.



Vatandaşı hayat pahalılığına karşı güçlendirmek, hayat standartlarını belli bir düzeyde tutmak ve biraz da olsa refah düzeylerini arttırmak amacıyla verilen sosyal desteklere bir yenisi daha eklendi.

Yapılan maddi yardımların tutarı, asgari ücretle orantılı olarak her sene artıyor. Aile destek ödemesinin bu seneki tutarı ise bin 250 lira olarak belirlendi. Bu maddi yardım kapsamına dahil olacak kişilere verilen bu ücretin adı ‘Aile Destek Programı‘ olarak geçiyor.

Devletin böyle bir yardım verdiğini öğrenen ihtiyaç sahibi vatandaşlar 1250 lira aile destek ödemesi nasıl alınır diye araştırma yapıyor.

Aile Destek Programı Ödemesi kaç lira?

Aile destek ödemesi yardımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliği ile yürütülüyor. Bu yardımın tutarı ihtiyaç sahibi aileler için maddi durumlarına göre 850 lira ile 1250 lira olarak belirlendi. Bu yardım kapsamına giren ailelerin eğer çocukları varsa, bu yardıma ek olarak ailelere; 350 lira ile 650 lira ek yardım fonu da verilir.

Verilecek olan bu yardım kapsamına girmek için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlemiş olduğu şartları yerine getirmek gerekiyor.


Geri Dön