Kent Haberleri

1250 TL'lik devlet desteğine zam gelecek mi? Aile Destek Paketi ödemeleri hesaplara yattı mı?

Aile Destek Paketinden faydalanan milyonlarca vatandaş ödemelere zam yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. Peki Aile Destek Paketine zam gelecek mi? 2023 Aile Sosyal Destek ödemelerine zam geldi mi? İşte detaylar...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 12 ay boyunca dar gelirli vatandaşlara 850 TL-1250 TL aralığında değişen miktarlarda destek ödemesi yapılıyor

Asgari, memur ve emekli maaş zammını duyurmasından sonra Aile Destek Programı ödemelerine ne kadar zam geleceği gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 12 ay boyunca dar gelirli vatandaşlara 850 TL-1250 TL aralığında değişen miktarlarda destek ödemesi yapılıyor.

Aile Destek Paketi başvuruları e-Devlet'ten ve ikametgâh adresinin bağlı olduğu Dayanışma Vakfı'ndan yapılıyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar ödemelerini PTT'den alıyor. Yeni yılın gelmesiyle ocak ayı ödeme tarihleri, Aile Destek ödemesine başvuru yapanlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Peki, "Aile Destek Programı ödemelerine zam geldi mi? Aile destek ödemesi hesaplara ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar... 1250 TL'lik devlet desteğine zam gelecek mi? Aile Destek Paketi ödemeleri hesaplara yattı mı?

OCAK AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ HESAPLARA YATTI MI?

Yılbaşı öncesi destek ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlanmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerinin 29 Aralık itibari ile hesaplara yatamaya başladığını duyurdu.

AİLE DESTEK YARDIMINA ZAM GELECEK Mİ?

Aile Destek Programı ödemelerinin bu yıl ne kadar olacağına yönelik henüz bir açıklama yapılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca konu hakkında resmi açıklama geldiğinde haberlerimiz güncellenecektir.

Aile destek paketi ödemelerinin, asgari ücret zammı sonrası yükselip yükselmeyeceği sorgulanıyor. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 lira-1250 lira olarak güncellemişti.

OCAK 2023 AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ KAÇ TL?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 lira ve altı olanlar: 1.250 lira

450 lira üzeri - 911,15 lira ve altı olanlar: 1.100 lira 

911,15 lira üzeri - 1372,30 lira ve altı olanlar: 950 lira 

1372,30 lira üzeri - 1833,45 liradan az olanlar: 850 lira 

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilir.

Referans Pendik geliyor! Kiler GYO ve Biskon Yapı'dan İller Bankası arazisine 513 konutluk yeni proje!

12 Ocak evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Şimdi kontrol edin! Herkesin hesabına tam bu kadar yatıyor!

Benzin, motorin, LPG'ye indirim geliyor mu? Akaryakıtta son dakika depremi! Opet, BP, PO 12 Ocak 2023 fiyat listesi