05 / 05 / 2024

12.Uluslararası Mermer, Doğal Taş Ürünleri Fuarı kapılarını açtı!

12.Uluslararası Mermer, Doğal Taş Ürünleri Fuarı kapılarını açtı!

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Natural Stone Fuarı’nda en büyük pazarımız Çin’den çok sayıda profesyonel alıcıyı ağırlıyoruz. Organizasyon aracılığıyla Çin’e olan ihracatımız yükselecek” dedi.



CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve KOSGEB desteğinde düzenlenen “Natural Stone - 12.Uluslararası Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı” kapılarını açtı. CNR EXPO Yeşilköy’de 4-7 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Natural Stone Fuarı’na, Avrupalı firmaların yanı sıra Çinli yatırımcılar akın etti.


Sektör ve fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Başta Çinli profesyonel alıcılar olmak üzere Hindistan, Irak, İran, İsrail, İtalya, Libya, Makedonya, Ürdün, Yunanistan, Bulgaristan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden çok sayıda profesyonel alıcıyı fuarımızda ağırlıyoruz” dedi.


Çin’e olan ihracat yeniden yükselişe geçecek


Sektör olarak en çok ihracatın yapıldığı ülkeler arasında ilk sırayı alan Çin’in fuara olan ilgisinden mutlu olduklarını belirten İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, şöyle konuştu:


“Genel seçimin sona ermesinin ardından tek partinin iktidar olması, yeniden istikrar ortamını getirecek. Belirsizlik dönemindeki kayıplarımızı gidermek için hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Natural Stone da ihracatımızı yeniden artırmamız için önemli bir şans. Çünkü Çin’in ekonomisinde yaşanan sıkıntı nedeni ile ikinci yarının da düşüşle geçeceğini tahmin ettiğimiz bir dönemde Natural Stone’a Çinlilerden gelen ilgi tahminlerimizi olumlu yönde değiştirmemize neden oldu. Fuarla birlikte sektörün ihracatı eski dengesine kavuşacak. 


Natural Stone’nin hemen ardından bu kez İMİB’in milli katılım organizasyonu ile 68 firmamızı Çin’in en büyük Mermer Bölgesi Shuitou’daki fuara götüreceğiz. 8-11 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan fuarda 2 bin 500 metrekare alanda ürünlerimizi sergileyeceğiz. Türkiye artık belirsizlik dönemini geride bıraktı. Bizler ihracatımızı yeniden artırmak için çalışmalarımıza hız verdik. Yeni kurulacak hükümetin de önümüzdeki engelleri kaldırmasını ve bizlere destek olmasını bekliyoruz.”


Natural Stone’a yerli ve yabancı 250 firma katılıyor


Doğal taş sektörünün ihracatını artırmak amacıyla düzenlenen Natural Stone Fuarı sektörün önde gelen firmalarının katılımı ile düzenleniyor. Fuara Çin ve Hindistan başta olmak üzere Hong Kong, İtalya, Yunanistan ve Mısır’dan da çok sayıda firma katılıyor. Fuarda yer alan yerli firmalardan bazıları ise şöyle; Altınsoy Madencilik, Batu Mermer, Boğaziçi Doğal Taş, Netmer Mermer, Emmioğlu Mermer, Merkez Motor, MKS Makine, Sese -mak Mermer.

 

30 bin metrekare alanda, 30 bin ziyaretçi hedefi


Mermer, granit, traverten, mozaik, iç ve dış cephe kaplamaları, işlenmemiş bloklar, mermer makineleri, blok kesme makineleri, vinçler, kompresörler, iş makineleri, ekipmanlar, motorlar ve bilgisayar destekli teknolojilerin sergilendiği fuarda, 30 bin ziyaretçi hedefleniyor. İstanbul, Afyon, Denizli, Muğla ve Burdur başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından alıcıların da katıldığı Natural Stone Fuarı 30 bin metrekare alanda düzenleniyor.


Zihinsel engelli çocuklar taşlara hayat verdi


İMİB’in misafiri olarak fuara katılan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Antalya şubesinde eğim gören çocukların, yaptıkları elişi ürünler ve İMİB tarafından kendilerine gönderilen mermer parçacıklarından oluşturdukları mozaik tablolar ziyaretçilerin ilgisini çekti. Çocuklardan oluşan perküsyon gösterisi de beğeni ile izlendi.



Geri Dön