02 / 05 / 2024

135 bin liraya kiralanan bina tartışma yarattı

135 bin liraya kiralanan bina tartışma yarattı

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) Ankara Balgat'taki yeni binası, rayiç değerin çok üzerindeki astronomik kira bedeliyle tartışma konusu oldu.



KDV hariç aylık 135 bin liraya kiralanan 13 katlı binanın büyük hissedarı Afrika'dan ucuza satın aldığı futbolcuları, milyon dolar değerlerle büyük kulüplere satan, ticari zekasıyla ünlü Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav. Binanın yüzde 60'ı Cavcav'ın sahibi olduğu  Ankara  Un Sanayi Şirketi'ne, yüzde 40 da MFZ adlı şirkete kayıtlı.
Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal'a göre, kiralanan binanın rayiç bedeli en fazla 60 bin lira. Ünsal, binanın havalandırma, yer döşemesi, elektrik donanımı gibi bir çok eksiğinin de yaklaşık 2 milyon lira harcanarak BYEGM tarafından tamamlandığını ileri sürerken, Genel Müdürlük kiranın aksine 'düşük' donanımların kurumun demirbaşına kaydedildiğini savundu.
BYEGM'nin bina için 2 ayrı sözleşme imzaladığı da ortaya çıktı. Sözleşmelerden ilki bir yıllık, diğeri ise 10 yıllık. Her iki sözleşmede de binada yapılacak değişiklik ve ilavelerin tahliye durumunda bırakılacağı öngörülüyor.

Akşam

Geri Dön